SpaceX – Polaris Dawn: Επέστρεψαν στη Γη μετά τον «πρώτο περίπατο» ιδιώτη στο διάστημα

15 Σεπτεμβρίου 2024

SpaceX – Polaris Dawn: Επέστρεψαν στη Γη μετά τον «πρώτο περίπατο» ιδιώτη στο διάστημα

Το Polaris Dawn, το οποίο διαχειρίζεται η SpaceX για λογαριασμό του δισεκατομμυριούχου Τζάρεντ Αϊζακμαν, επέστρεψε σήμερα το πρωί.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πενθήμερη βόλτα του δισεκατομμυριούχου Τζάρεντ Αϊζακμαν  Polaris Dawn της SpaceX, ο οποίος ήταν ο πρώτος πολίτης του κόσμου που έκανε περίπατο ως ιδιώτης στο διάστημα.

Ο Αιζάκμαν ίδρυσε την Shift4 Payments, έναν επεξεργαστή πληρωμών, σε ηλικία 16 ετών και σήμερα η αξία του εκτιμάται σε 1,9 δισ. δολάρια (1,45 δισ. λίρες).

Polaris Dawn: Δισεκατομμυριούχος έκανε τον πρώτο του διαστημικό περίπατο  (ΒΙΝΤΕΟ) - Unboxholics.com

Το σκάφος που μετέφερε την τετραμελή ομάδα, τον Αϊζάκμαν, τους δύο μηχανικούς της SpaceX και τoν πρώην πρώην πιλότο Thunderbird της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, προσθαλασσώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (15/9) στον Κόλπο του Μεξικού.

Ενώ βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, ο διοικητής της αποστολής εντάχθηκε σε μια μικρή ομάδα διαστημικών περιπατητών που μέχρι τώρα περιελάμβανε μόνο επαγγελματίες αστροναύτες από δώδεκα χώρες.

Σε ζωντανή μετάδοση στη Γη, ο δισεκατομμυριούχου Τζάρεντ Αϊζακμαν μιλώντας κατά τη διάρκεια του διαστημικού περιπάτου ακούστηκε να λέει: «Πίσω στην πατρίδα, όλοι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Αλλά από εδώ πάνω, η Γη μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο».

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Polaris Dawn φορούσαν τις νέες στολές διαστημικού περιπάτου της SpaceX για να προστατευτούν και ένας βασικός στόχος της αποστολής ήταν να δοκιμαστούν οι στολές αυτές.

Σημειώνεται πως η αποστολή ταξίδεψε ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble, φτάνοντας σε απόσταση 1.408 χιλιομέτρων από τη Γη και πραγματοποιώντας -οι δύο από τους τέσσερις- διαστημικό περίπατο σε απόσταση 740 χλμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]