Νέο περιστατικό με τρένο: – Κορμός δέντρου καρφώθηκε μετά από πρόσκρουση στη καμπίνα του οδηγού

14 Σεπτεμβρίου 2024

Νέο περιστατικό με τρένο: – Κορμός δέντρου καρφώθηκε μετά από πρόσκρουση στη καμπίνα του οδηγού

Πληθαίνουν τα ατυχήματα και τα ερωτήματα για τη ασφαλή λειτουργία των τρένων μετά τα απανωτά περιστατικά στα τρένα.

Ακόμη ένα περιστατικό με ακινητοποίηση τρένου σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (14/9) μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών, μετά από πρόσκρουση του τρένου με πεσμένα δέντρα.

Από το ατύχημα σύμφωνα με την Hellenic Train δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών ή προσωπικού, με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης να δημοσιεύει φωτογραφίες από το σημείο.

Αφίδνες: Κορμός δέντρου καρφώθηκε σε τρένο - Εικόνες
τρενο
δεντρο

Οι 35 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1531 μεταφέρθηκαν στον σταθμό των Αφιδνών, ενώ η κυκλοφορία των τρένων έχει σχεδόν αποκατασταθεί πλήρως.

Και όλα αυτά ενώ χθες υπήρξε η αποκάλυψη ότι αποφεύχθηκε νέα τραγωδία στον προαστιακό καθώς δύο τρένα κινούνταν με αντίθετες κατευθύνσεις στην ίδια γραμμή, μετά από λάθος εντολή σταθμάρχη Του ΟΣΕ στο ΣΚΑ. Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και ακινητοποίησε τον συρμό στο παρά πέντε.

Ο ΟΣΕ παραδέχτηκε ότι συνέβη ένα τόσο σοβαρό σφάλμα, ενώ το συμβάν έφερε εισαγγελική παρέμβαση: Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]