20.000 νέες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

13 Σεπτεμβρίου 2024

20.000 νέες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σε ποιο ύψος φτάνει η επιδότηση και πότε αναμένεται η πρόσκληση σε Δήμους και ιδιώτες.

Στη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς προχωρά το υπουργείο Εργασίας.

Η επιδότηση ανέρχεται έως 50% του συνολικού κόστους της εκάστοτε δομής παιδικής φροντίδας και καλύπτει κτιριακές υποδομές, εξωτερικούς χώρους και εξοπλισμό. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του ΥΚΟΙΣΟ προβλέφθηκε η συμμετοχή όλων των Δήμων της χώρας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με ποσό 70 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Οικογένειας, η πρόσκληση σε Δήμους και ιδιώτες αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου.

Άρχισαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς - MamaMia.gr

Πανελλαδική επέκταση για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Την ίδια στιγμή, προχωρά η πανελλαδική επέκταση του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς». Το πρόγραμμα προβλέπει την κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών από πιστοποιημένους επιμελητές και υλοποιείται σε 62 Δήμους της χώρας.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η νέα πράξη για υλοποίηση σε όλους τους Δήμους της χώρας θα δημοσιευτεί προς το τέλος Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]