Μικρή επιδείνωση του καιρού για σήμερα – Ισχυρή κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα

13 Σεπτεμβρίου 2024

Μικρή επιδείνωση του καιρού για σήμερα, ισχυρή κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα

Νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την επόμενη εβδομάδα τη χώρα η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερης επικινδυνότητας από τον «BORIS».προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το φθινόπωρο φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά, καθώς μετά την Atena έρχεται η νέα κακοκαιρία, για την οποία κάποιοι μιλούν για μικρής και άλλη για μεγάλης έντασης φαινόμενα. Οι περισσότεροι πάντως είναι καθησυχαστικοί τελικά για την κακοκαιρία Boris, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για Ισχυρή κακοκαιρία για την ερχόμενη εβδομάδα..

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με σφοδρές καταιγίδες

Για σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε βόρεια και δυτικά, σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, στην υπόλοιπη χώρα συννεφιά και λίγη ηλιοφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια αναμένονται για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, με τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με κατά τόπους πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει τους 27 με 30 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο

Καιρός: Πότε θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία την Αττική

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια χώρα. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]