Επιστροφή στα θρανία – Tο πρώτο «κουδούνι» σήμερα – Οι μεγάλες αλλαγές

11 Σεπτεμβρίου 2024

Επιστροφή στα θρανία – Tο πρώτο «κουδούνι» σήμερα – Οι μεγάλες αλλαγές

Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2024-25

Περίπου 1,3 εκατομμύρια μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολικά θρανία μετά την ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών δίνοντας το παρών στον καθιερωμένο αγιασμό.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, οι μαθητές θα μεταβούν στις τάξεις  για να λάβουν τα βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα και από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου ξεκινάνε κανονικά τα μαθήματα.

Η αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το πρόγραμμα του αναβαθμισμένου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου θα γίνεται στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

Ακόμα, δίνεται η δυνατότητα η αποχώρηση να γίνεται στις 14:55, με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης. Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα παραμένει ως έχει, με τους μαθητές να κάνουν μάθημα από τις 8:15 μέχρι τις 13:15.

Στα γυμνάσια και τα λύκεια τα μαθήματα ξεκινούν στις 8:15 και ολοκληρώνονται στις 14:00, ανάλογα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του κάθε τμήματος.

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές με τα κινητά στην τσάντα –  Όλες οι αλλαγές της νέας χρονιάς, πού αναβλήθηκε ο αγιασμός | The Indicator

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μεθαύριο Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και τίθονται σε άμεση ισχύ και οι μεγάλες αλλαγές, που έχουν ανακοινωθεί για την νέα σχολική χρονιά.

  • Η προαγωγή και η απόλυση των μαθητών εξαρτάται εκτός από την επίδοσή τους κι από την τακτική τους φοίτηση στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
  • Προβλέπει η επαναφορά της διάκρισης των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες.
  • Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής λαμβάνοντας υπόψη το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.
  • Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Η κατοχή και χρήση κινητών θα απαγορεύεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν πειθαρχικά μέτρα.
  • «Όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο». Στην εμφανή κατοχή και χρήση προβλέπεται η ποινή της μιας μέρας αποβολή ενώ άπαξ και βιντεοσκοπηθεί ένα παιδί σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή του, αυτός ο οποίος βιντεοσκοπεί το πρόσωπο, μαθητής ή μαθήτρια που βιντεοσκοπεί, θα αλλάζει σχολείο, διευκρίνισε ο υπουργός.
  • Φέτος, ξεκινά πιλοτικά το Ψηφιακό Φροντιστήριο στις 16 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας σε χιλιάδες μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν ζωντανές απογευματινές παραδόσεις μαθημάτων που περιλαμβάνονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και ειδικών μαθημάτων όπως τα γαλλικά, τα γερμανικά και το αρχιτεκτονικό σχέδιο.
  • Μέχρι το τέλος του 2024, θα έχουν εγκατασταθεί 36.264 διαδραστικοί πίνακες σε όλες τις τάξεις από την Ε’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου, ενώ ήδη 28.504 πίνακες βρίσκονται σε σχολικές αίθουσες. Παράλληλα, τα σχολεία εξοπλίζονται με νέα ρομποτικά συστήματα.
  • Η νέα εφαρμογή e-parents η οποία θα παρέχει ενημέρωση στους γονείς για τη βαθμολογία, τις ανακοινώσεις και τις ειδοποιήσεις των σχολικών μονάδων. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα προστεθούν λειτουργίες για τις απουσίες, την πρόοδο της διδακτέας ύλης και τον προγραμματισμό συναντήσεων με τους εκπαιδευτικούς.
  • Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr κατά της ενδοσχολικής βίας, που ξεκίνησε τη λειτουργία της την προηγούμενη σχολική χρονιά, έχει ήδη δεχτεί σημαντική συμμετοχή από μαθητές και γονείς, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
  • Με το νέο πιστοποιητικό πληροφορικής που περιλαμβάνει τέσσερις κύριους άξονες: βασικές αρχές πληροφορικής, ανάλυση δεδομένων, διαδίκτυο και δίκτυα, καθώς και ηθικές/κοινωνικές πτυχές, αναμορφώνεται το μάθημα της πληροφορικής,
  • Εισάγεται η ανάγνωση ολοκληρωμένων λογοτεχνικών έργων σε όλες τις τάξεις, από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο, με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και της κριτικής σκέψης των μαθητών.
  • Το πολλαπλό βιβλίο σε ψηφιακή μορφή
  • Εισάγεται ο επαγγελματικός προσανατολισμός, μέχρι το τέλος της χρονιάς, για όλους τους μαθητές της Α’ Λυκείου που θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού, μέσω της οποίας θα μπορούν να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.
Πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Μυτιλήνης- Ομαλά κύλησε η επιστροφή στα  θρανία - Aeolos TV

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]