Ελλείψεις σε σχολεία της Ηλείας -Εγκαίνια με μισοβαμμένο σχολείο

11 Σεπτεμβρίου 2024

Με ελλείψεις θα ξεκινήσει η φετινή χρονιά σε σχολεία του Νομού.

«Οι σχολικές μονάδες δεν είναι έτοιμες για τη νέα σχολική χρονιά. Υπάρχουν ελλείψεις, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για υλικά καθαριότητας».

Σοβαρά προβλήματα ελλείψεων, από χαρτί φωτοτυπικού, μέχρι μωρομάντηλα κ.α. υλικά αναγκαία για τη λειτουργία και των ειδικών σχολείων. Στα αιτήματα των Διευθυντών προς τους εφτά Δήμους του νομού, αναφέρεται επίσης, πως δεν έχει δοθεί ούτε η προκαταβολή των 500 ευρώ ανά σχολείο που υποσχέθηκε ως «κάθετο» μέτρο η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως των αναγκών του καθενός.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας ενημέρωσε πως οι σχολικές μονάδες δεν είναι έτοιμες για τη νέα σχολική χρονιά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για υλικά καθαριότητας!

Το πρόβλημα αυτό είναι οξυμένο φέτος, καθώς η χρηματοδότηση προς τις σχολικές επιτροπές πάει από το κακό στο χειρότερο.

Χωρίς να υπάρχουν καν τα αναγκαία αναγκαία υλικά για τη λειτουργία τους, ακόμα και σε σχολεία όπως το ΕΝΕΓΥΛ και το ειδικό σχολείο Πύργου (φοιτούν μαθητές ΑμεΑ με ορισμένους να είναι βαριά περιστατικά), θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ηλείας, σύμφωνα και με όσα κατήγγειλε με συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας, το ΔΣ της ΕΛΜΕ στο νομό.

Deutero misovameno 3

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ημιτελή αφέθηκε στο  2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου, όταν το συνεργείο που εργαζόταν και έβαφε τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου άρχισε να μαζεύει τις σκαλωσιές και όλον τον εξοπλισμό αφήνοντας στη μέση το βάψιμο του σχολείου, κάνοντας σήμερα την έναρξη της σχολική περιόδου με μισοβαμμένο σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]