Υποχρεωτική η ασφάλιση αυτοκινήτου για φυσικές καταστροφές

8 Σεπτεμβρίου 2024

Υποχρεωτική η ασφάλιση αυτοκινήτου για φυσικές καταστροφές

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, από το 2025 υποχρεωτική θα είναι η ασφάλιση των αυτοκινήτων από φυσικές κατάστροφές.

Λόγω των μεγάλων ζημιών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στα οχήματα από φυσικές καταστροφές, ήταν ένα μέτρο που είχε μπει στο τραπέζι των συζητήσεων.

Υποχρεωτική η ασφάλιση των οχημάτων για φυσικές καταστροφές; | caroto.gr

Παράλληλα ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα, αξίας έως 500.000 €, που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές.

Επεκτείνει και το μέτρο της υποχρεωτική ςασφάλισης των επιχειρήσεων από φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς η κυβέρνηση.

Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ πως από το 2025 θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής το μέτρο περιλάμβανε επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 2 εκατ. ευρώ, ωστόσο στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις αυτές ήταν ασφαλισμένες και το μεγάλο κενό των ανασφάλιστων ζημιών ήταν σε επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους.    

«Η κλιματική κρίση μας θέτει ενώπιους ενωπίω με την ατομική και συλλογική ευθύνη . Εγώ εγγυώμαι ότι το κράτος θα κάνει ότι πρέπει αλλά απαιτείται η αφύπνιση και των πολιτών. Οι ιδιοκτήτες των περιουσιών οφείλουν να τις προστατεύσουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]