Πιερρακάκης: Αν ο γονιός δεν θελήσει να πληρώσει τη ζημιά από το παιδί του στο σχολείο, η οφειλή θα πηγαίνει στην εφορία

6 Σεπτεμβρίου 2024

Για τις επερχόμενες και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Για εμάς το σχολείο είναι ένα τρίγωνο: Αλγοριθμική σκέψη, φαντασία και εθελοντισμός, τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ χθες το βράδυ.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στις αλλαγές στη διδασκαλία των μαθημάτων της πληροφορικής, της λογοτεχνίας και της ενίσχυσης των κοινωνιολογικών μαθημάτων.

Ειδικότερα, για το μάθημα της λογοτεχνίας, ανέφερε ότι δίπλα στο σχολικό εγχειρίδιο θα μπουν κάποια πλήρη βιβλία κλασικής λογοτεχνίας και εκτίμησε ότι τα νέα βιβλία θα μπουν στις σχολικές αίθουσες, προς το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τις σχολικές βιβλιοθήκες, προκειμένου να εμπλουτιστούν και να προωθηθεί μια πολιτική δανεισμού, φιλαναγνωσίας και λογοτεχνικών διαγωνισμών.


[There are no radio stations in the database]