ThessTicket και ThessCard: Το ενιαίο εισιτήριο για τα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης

4 Σεπτεμβρίου 2024

ThessTicket και ThessCard: Το ενιαίο εισιτήριο για τα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης

Μια νέα εποχή αρχίζει στα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης με το ηλεκτρονικό εισιτήριο «ThessTicket» και την κάρτα «ThessCard»

Το ενιαίο εισιτήριο «ThessTicket» και «ThessCard» που θα χρησιμοποιούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για τις μετακινήσεις τους από τις 30 Νοεμβρίου και μετά την έναρξη της βασικής γραμμής του μετρό, παρουσιάστηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα «Ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης»

Τα βήματα για τον τελικό ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών ενόψει της λειτουργίας του Μετρό συζητήθηκαν σε ειδική εκδήλωση του ΟΣΕΘ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  με θέμα το Νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Θεσσαλονίκης, παρουσία  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων και αρχών της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Παρουσιάστηκε το ενιαίο εισιτήριο «ThessTicket» και  «ThessCard» για λεωφορεία και μετρό - iefimerida.gr

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται! Αποκτά, μετά από χρόνια, σύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και, σε λιγότερο από τρεις μήνες, θα διαθέτει ένα νέο σύγχρονο μέσο, το Μετρό, και σε λιγότερο από τρία χρόνια μία σύγχρονη εσωτερική περιφερειακή οδό, το Flyover».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση να διαμορφωθεί ένας νέος, λειτουργικός και έξυπνος συγκοινωνιακός χάρτης για τη συμπρωτεύουσα, καλώντας τις διοικήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους των συγκοινωνιακών φορέων να συνεργαστούν, στενά και δημιουργικά, ώστε, την ημέρα που θα ανοίξει τις πύλες του το Μετρό να έχουμε προνοήσει για την αρμονική ενσωμάτωση του νέου μέσου στο σύστημα των αστικών μετακινήσεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να συνδυάσουμε τη λειτουργία του Μετρό με τις λεωφορειακές γραμμές, επιτυγχάνοντας το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τις μετακινήσεις του πολίτη, στο κέντρο και τα προάστια της πόλης. Τα δύο διαθέσιμα μέσα πρέπει και θα λειτουργούν συμπληρωματικά, συνεργατικά και αλληλοτροφοδοτούμενα, επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή, συνδυαστική ή μη, χρήση τους. Ένας καλός σχεδιασμός θα αποφέρει τεράστια οφέλη στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Υποδομών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος σημείωσε: «Πρέπει να πιστωθεί στην πολιτική ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και στις προηγούμενες και σημερινές, ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να τελειώσει το Μέτρο και όχι μόνο για να τελειώσει το Μετρό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]