Sports pass: Έρχεται νέο voucher -Ποιοι μαθητές θα πάρουν 300 ευρώ

3 Σεπτεμβρίου 2024

Sports pass: Έρχεται νέο voucher -Ποιοι μαθητές θα πάρουν 300 ευρώ

Πρόκειται για μια οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ που αποτελεί ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, βάσει οικογενειακών εισοδηματικών κριτηρίων

Ένα από τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τα σχολεία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το περίφημο «Sport Pass» που είχε ήδη προαναγγελθεί από πέρσι.

Sports pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου - Ποιοι το  δικαιούνται | Ειδησεις | Pagenews.gr

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25, δρομολογείται από πλευράς Υπουργείου Παιδείας ο σχεδιασμός για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων μαθητών ώστε η καταβολή του voucher των 300 ευρώ να έχει δοθεί μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2024  δηλαδή από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο. 

 Είναι ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου να εγγραφούν σε Αθλητικούς Συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Οι μαθητές της Α Γυμνασίου της φετινής χρονιάς ανέρχονται περίπου σε 100.000 μαθητές εκ των οποίων θα λάβουν το sport pass βάσει οικογενειακών εισοδηματικών κριτηρίων περίπου 35.000 μαθητές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το πλαίσιο των εισοδηματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με τα δεδομένα θα αφορά οικογένειές με χαμηλά εισοδήματα, ενώ είναι πιθανό να ευνοηθούν πολύτεκνοι αλλά και οικογένειες με ΑΜΕΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]