Πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους μέσα στο τρένο

3 Σεπτεμβρίου 2024

Πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους μέσα στο τρένο

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο δράστης δεν γνώριζε τα θύματα, τα οποία κατά τα φαινόμενα ήταν άστεγοι που μετακινούνταν με το τρένο. Δεν φαίνεται επίσης να επρόκειτο για απόπειρα ληστείας αλλά τα θύματα επιλέχθηκαν στην τύχη.

Τέσσερεις ανθρώπους πυροβόλησε και σκότωσε ένοπλος άντρας σε τρένο του προαστιακού στο Σικάγο, στον σταθμό του Φόρεστ Παρκ, το τέρμα της μπλε γραμμής του τρένου. 

Η αστυνομία κλήθηκε νωρίς το πρωί και όταν έφτασαν στο σημείο βρήκε, τους τρεις ήδη νεκρούς και τον τέταρτο να μεταφέρετε στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα μετά υπέκυψε στα τραύματα του.

Χάρη στις κάμερες ασφαλείας εντοπίστηκε ένας ύποπτος ο οποίος συνελήφθη το πρωί.

Η θνησιμότητα από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ δεν έχει μέτρο σύγκρισης στις άλλες αναπτυσσόμενες χώρες. Το φαινόμενο εξηγείται λόγω της ευρείας διάδοσης των όπλων, καθώς ένας στους τρεις ενήλικους έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα και σχεδόν ένας στους δύο Αμερικανούς ζει σε σπίτι όπου υπάρχει ένα όπλο.

Τον Ιούνιο ο αρχίατρος των ΗΠΑ Βίβεκ Μέρθι χαρακτήρισε «κρίση δημόσιας υγείας» τη βία των πυροβόλων όπλων, επισημαίνοντας ότι από το 2020 είναι η κύρια αιτία θανάτου των παιδιών και των εφήβων, μπροστά από τα τροχαία δυστυχήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]