Ο καλύτερος ξηρός καρπός για την υγεία του εντέρου

3 Σεπτεμβρίου 2024

Ο καλύτερος ξηρός καρπός για την υγεία του εντέρου

Μια χούφτα από αυτόν το καρπό προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία και στη μακροζωία, θεωρείται ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για την υγεία του εντέρου και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας σύμφωνα με νεότερα ερευνητικά στοιχεία.

Ένας νόστιμος και απλός τρόπος για να αυξήσεις, λοιπόν, την πρόσληψη φυτικών ινών, είναι να απολαμβάνεις καθημερινά μια χούφτα ξηρούς καρπούς. 

Ενώ όλοι οι ξηροί καρποί μπορούν να σε βοηθήσουν να πάρεις τις απαραίτητες φυτικές ίνες, τα αμύγδαλα είναι η καλύτερη επιλογή για πολλούς λόγους.

Ωμά αμύγδαλα ως υπερτροφή και ως καλλυντικό - Toklasikon.gr

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων συσχετίστηκε με μια καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και με μεγαλύτερη παραγωγή κοπράνων. Κάτι που δεν συμβαίνει τυχαία, καθώς τα αμύγδαλα είναι από τις τροφές που περιέχουν πολλά εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας.

Τα αμύγδαλα έχουν 77 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου, σε μόλις περίπου 23 αμύγδαλα. Το μαγνήσιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο για πολλούς λόγους, αλλά είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας

Οι φυτικές ίνες, το μαγνήσιο και άλλα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη πέψη και ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου. 

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία του εντέρου, οι φυτικές ίνες έχουν ένα άλλο θαυμάσιο πλεονέκτημα. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Εάν τα αμύγδαλα δεν είναι τα αγαπημένα σου, εδώ είναι 3 ακόμα ξηροί καρποί, που είναι πλούσιοι σε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να ανακουφιστείς από τη δυσκοιλιότητα.

  • Καρύδια
8+1 οφέλη που έχουν τα καρύδια και κάνουν καλό στην υγεία

Τα καρύδια είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας καθώς βελτιώνουν την ποικιλομορφία του μικροβιώματος του εντέρου.

Τα οφέλη των καρυδιών για την υγεία του εντέρου
  1. Παρέχουν φυτικές ίνες
  2. Παρέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
  3. Υποστηρίζει την παραγωγή βουτυρικού οξέος
  4. Παρέχει αντιοξειδωτικά
  • Φιστίκια Αιγίνης
Ρίξτε τη χοληστερίνη με φιστίκια Αιγίνης | clickatlife

Τα φιστίκια συμπεριλαμβάνονται επίσης στις καλύτερες τροφές για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια σε μαγνήσιο, φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα φιστίκια συνδέονται με μια πιο υγιή ισορροπία των μικροβίων του εντέρου.

  • Φουντούκια
Φουντούκια - Alfanut

Οι νόστιμοι αυτοί ξηροί καρποί, είναι επίσης πλούσιοι σε μαγνήσιο, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]