Έσφαξε τους γονείς και τον αδερφό του για να ζει ελεύθερα!

3 Σεπτεμβρίου 2024

Έσφαξε τους γονείς και τον αδερφό του για να ζει ελεύθερα!

«Ήθελα να αποκοπώ από την οικογένειά μου», ομολόγησε ο 17χρονος Riccardo που έσφαξε τους γονείς και τον αδελφό του, έγκλημα που σόκαρε όλη την Ιταλία.

Σοκάρει το έγκλημα που διέπραξε και ο τρόπος που σκέφτηκε ο 17χρονος, ο οποίος έσφαξε την οικογένεια του για να ζει ελεύθερα, δηλώνοντας ότι «δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος» που το έκανε..

 Ανέφερε μόνο ένα αίσθημα «δυσφορίας» και την αίσθηση ότι ήταν «ένα ξένο σώμα» μέσα στην οικογένειά του: «Νόμιζα ότι αν τους σκότωνα, θα μπορούσα να ζήσω ελεύθερα, αποκομμένος από την οικογένειά μου, να ζήσω μόνος», είπε στους ανακριτές.

Παρόλο που οι γονείς του «ήταν πάνω του», οι φίλοι και οι γνωστοί περιγράφουν ότι αυτό ήταν απλώς οι ανησυχίες που έχουν όλοι οι γονείς για τα έφηβα παιδιά τους.

Αυτό το καλοκαίρι, είχε πάει διακοπές μαζί τους, αλλά και με φίλους, ήταν καλεσμένος μαζί με άλλα παιδιά σε μια παραθαλάσσια κατοικία ενός συμμαθητή του στην Τοσκάνη. Οι φίλοι του λένε ότι γελούσε, έκανε αστεία, άκουγε ραπ μουσική όπως πολλοί άλλοι έφηβοι, χωρίς να δείχνει σημάδια φανατισμού.

Σοκ και φρίκη στην Ιταλία: Ο 17χρονος έσφαξε όλη του την οικογένεια χωρίς  απολύτως κανένα λόγο - Europost.gr
Ιταλία: «Ήθελα να αποκοπώ από την οικογένειά μου», λέει ο 17χρονος που έσφαξε  γονείς και αδελφό

O 17χρονος περιέγραψε με ψυχραιμία πώς η επιθυμία του να «αποκοπεί» από την οικογένειά του τον οδήγησε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Είχε σχεδιάσει το έγκλημα στο μυαλό του για μέρες, ίσως και μήνες, σκεπτόμενος ότι οι συγγενείς του θα κατέρρεαν αμέσως, όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι. «Νόμιζα ότι ένα χτύπημα θα ήταν αρκετό για να σκοτώσω», είπε.

«Όταν ήμουν σίγουρος ότι οι γονείς κοιμούνταν» συνέχισε ο 17χρονος, σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατέβηκε σιγά σιγά τις σκάλες και πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, με λάμα μεγαλύτερη από είκοσι εκατοστά. «Χτύπησα πρώτα τον Lorenzo, απλώς επειδή ήταν πιο κοντά μου. Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος», είπε στην ομολογία του αναφερόμενος στον αδελφό του.

Όπως ομολόγησε, η σκέψη να εξοντώσει την οικογένειά του τον απασχολούσε όλη την ημέρα εκείνου του Σαββάτου, πριν προχωρήσει στο τριπλό έγκλημα.

Μετά την επίθεση, ο Riccardo έβαλε το μαχαίρι στο μαξιλάρι του, αλλά σύντομα το ξαναπήρε και βγήκε στο δρόμο για να καλέσει την αστυνομία.

Δεν αποκλείεται η αφορμή να ήταν το πάρτι γενεθλίων του πατέρα Fabio, που έγινε λίγες ώρες πριν την αποτρόπαιη πράξη. Οι συγγενείς, παππούδες, θείοι και ξαδέλφια ήταν παρόντες στο σπίτι για το δείπνο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στον Riccardo, εκτός από το ότι ήταν εκ φύσεως λίγο εσωστρεφής.

Στους εισαγγελείς ανέφερε ότι άκουγε «λυπητερή μουσική» γιατί έτσι ένιωθε. Ειδικά, μίλησε αυθόρμητα για ένα τραγούδι των Beatles, το «The Long and Winding Road». Αυτή η μελαγχολική μπαλάντα είχε γίνει το soundtrack της καθημερινότητάς του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]