Μητσοτάκης: Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας – Αντίστροφη μέτρηση για τις εξαγγελίες

2 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης: Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας – Αντίστροφη μέτρηση για τις εξαγγελίες

Η οργανωμένη ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα με τον πρωθυπουργό να έχει μεταβεί σήμερα στην πληγείσα από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel περιοχή, όπου μαζί με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα θα ανακοινώσουν τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα.

Στις εξαγγελίες του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση στη στήριξη των πολιτών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί, καθώς και στα έργα αποκατάστασης των δομών υγείας, του οδικού δικτύου αλλά και των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών των Δήμων Βόλου και Νοτίου Πηλίου που επλήγησαν από το ακραίο φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό Κόλπο.

Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Φαρκαδόνα και στη συνέχεια τη Μεταμόρφωση,  τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας.

Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», στο Δημαρχείο Κιλελέρ.

Κλειδώνουν τα μέτρα

Η εβδομάδα αυτή εκτός από τη μετάβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία θα είναι καθοριστική για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  από το βήμα της ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές παραμέτρους και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Στην κυβέρνηση θεωρούν το 2027 χρονιά ορόσημο καθώς ενόψει των εκλογών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι στόχοι που έχουν τεθεί για αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις με πρόσημο την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να καλυφθεί η απόσταση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Οικονομία, καθημερινότητα, μεταρρυθμίσεις θα αποτελούν τους 3 άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού, ενώ έμφαση αναμένεται να δοθεί και στην περιφερειακή ανάπτυξη.

«Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει το μεγαλύτερο πακέτο δημοσίων επενδύσεων μεταπολεμικά, ένα σχεδόν διπλάσιο Μάρσαλ, με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, ύψους 102 δισ. ευρώ, με στόχο τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων και τη διπλή σύγκλιση εθνικού ΑΕΠ και περιφερειακών εισοδημάτων με το ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθεί η κοινωνική ατζέντα με νέες παρεμβάσεις και στοχευμένα προγράμματα όπως το «Σπίτι ΜουΙΙ», η «Κοινωνική Αντιπαροχή», το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω».

Επίσης, θα γίνει «λίφτινγκ» στο επίδομα ανεργίας, θα αναμορφωθούν τα επιδομάτα του ΟΠΕΚΑ ενώ θα εξισωθούν οι τρίτεκνοι με τους πολύτεκνους.

Ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα βρίσκεται και το δημογραφικό, με την κυβέρνηση να επιδιώκει, μέσω μιας δέσμης παρεμβάσεων, να στηρίξει την οικογένεια και να δώσει τη δυνατότητα στα νέα ζευγάρια να προγραμματίζουν την επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη ευκολία.

Το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό αποτελούν προτεραιότητες για την κυβέρνηση.  Οι παρεμβάσεις αναμένεται να εστιαστούν στους εξής άξονες

Αύξηση σε κύριες συντάξεις (1/1/2025)

Μείωση ή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε συνταξιούχους που εξαιτίας της δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Τέλος, η θετική πορεία των εσόδων το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024 αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος που θα χορηγηθεί στο τέλος του χρόνου, με προϋπόθεση να μην διαταραχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα







[There are no radio stations in the database]