Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία – Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

30 Αυγούστου 2024

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία – Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί σήμερα και αύριο – Προβλήματα με πτώσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη και μπουρίνια σε Μεσσηνία

Σε ρυθμούς «Ψυχρής Λίμνης» ο καιρός με έντονες βροχές και σχεδόν 20.000 κεραυνούς σε όλη τη χώρα. Η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της προκαλώντας προβλήματα από εχθές Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναμένεται να χτυπήσει και αλλού τις επόμενες ώρες.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας  Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια

Για σήμερα Παρασκευής 30 Αυγούστου 2024 προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες.

Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Δύσκολη μέρα για την Αττική – Τι περιμένουμε

Το σκηνικό του καιρού στην Αττική αναμένεται να αγριέψει απότομα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ φαίνεται ότι η μέρα θα είναι δύσκολη για την Αθήνα, όπου αναμένονται βροχές. Το ίδιο σκηνικό θα υπάρχει και το Σάββατο το μεσημέρι και το απόγευμα.

Για τον φόβο των κατολησθήσεων, έκλεισε προσωρινά η παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου, ενώ η Π.Ε. Αχαΐας έχει θέσει σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου για περίπτωση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων.

Καιρός: Καταιγίδες με θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα βουνά - Οικονομικός  Ταχυδρόμος - ot.gr

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα πλήξει:

Παρασκευή (30-08-24)

  • Τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.
  • Από τις μεσημβρινές και μέχρι τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και την ανατολική Μακεδονία.

Σάββατο (31-08-24)

  • Από τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια.
  • Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Πελοπόννησο.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή με την Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί για μεγάλη η ένταση και ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα από τις καταιγίδες και τους κεραυνούς

Επεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη

Η κακοκαιρία προκάλεσε και προβλήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς η ισχυρή βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα την πτώση κλαδιών από δένδρα αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Η καταιγίδα ξεκίνησε αργά το απόγευμα, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για πτώσεις δέντρων στο οδόστρωμα- κυρίως στην περιοχή του Λαγκαδά, αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Έντονη βροχόπτωση εκδηλώθηκε στα δυτικά του πολεοδομικού συγκροτήματος και στα βορειοδυτικά του νομού.

Στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης, όταν ένα αρκετά μεγάλο κλαδί δέντρου αποκόπηκε και έπεσε πάνω στην οροφή ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

Και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα στην Ίωνος Δραγούμη, στην Χαριλάου, στη Γιαννιτσών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, σημειώθηκαν πτώσεις κλαδιών από δέντρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το μπουρίνι που έπληξε την Θεσσαλονίκη και τα προάστιά της, έγιναν 20 κλήσεις εκ των οποίων οι 10 αφορούσαν κοπές δέντρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]