Απίστευτο: Δώσανε ξανά άδεια στην επιχειρηματία του λούνα παρκ που σκοτώθηκε η 13χρονη

30 Αυγούστου 2024

Απίστευτο: Δώσανε ξανά άδεια στην επιχειρηματία του λούνα παρκ που σκοτώθηκε η 13χρονη

Άδεια να εγκαταστήσει παιχνίδια στο πανηγύρι της Λάρισας από τον τοπικό Δήμο πήρε η επιχειρηματίας που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το 2017 για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού και είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Το παράδοξο είναι ότι για να πάρει κάποιος άδεια με όρο που υπάρχει στην προκήρυξη του διαγωνισμού, πρέπει να προσκομίσει «απόσπασμα ποινικού μητρώου έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας»

Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Και δεύτερος δήμος αρνήθηκε να δώσει άδεια -  CNN.gr

Όμως η επιχειρηματίας που της δόθηκε η άδεια δεν μπορούσε να βγάλει το απόσπασμα του ποινικού μητρώου καθώς υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα που της το απαγορεύειαπό το 2019…!

Το βούλευμα, μάλιστα, αποκαλύπτει και μια αδιανόητη συμπεριφορά από μέρους της, που φτάνει να αποδίδει την πλήρη ευθύνη για το δυστύχημα στο θύμα, ισχυριζόμενη ότι το παιδί είχε ενεργήσει επιπόλαια και απερίσκεπτα, ενώ παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι είχε επιστρατεύσει ψευδομάρτυρα που είχε δηλώσει σε τηλεοπτικές εκπομπές ότι είχε δει το παιδί να σηκώνεται όρθιο στο μηχάνημα για να χαιρετίσει φίλους της.

Όταν ο ίδιος «μάρτυρας» κλήθηκε να καταθέσει, παρουσιάσθηκε με τον δικαστικό του συμπαραστάτη λόγω της βαριάς νοητικής του υστέρησης και παραδέχθηκε ότι την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν στο σπίτι του.

Από ότι φαίνεται στο Δήμο Λάρισας δεν γνώριζαν το περιστατικό με την εν λόγω επιχειρηματία και έτσι κρίθηκε πλειοδότρια και πήρε την άδεια για το πανηγύρι που ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]