Οργισμένοι οι γονείς για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

29 Αυγούστου 2024

Οργισμένοι οι γονείς για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Σοβαρά τα προβλήματα της νέας σχολικής χρονιάς καθώς μαθητές είτε στοιβάζονται, είτε μετακινούνται σε άλλα σχολεία μετά την απόφαση του υπουργείου για μαζικό κόψιμο ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία όλων των βαθμίδων και στη συγχώνευσή τους με άλλα.

Οργισμένοι οι γονείς μετά την απόφαση για υποχρεωτική συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία, ακόμα και μεταξύ τάξεων σε τμήματα των 25 μαθητών το ανώτερο.

Γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κόβονται περίπου 1.000 τμήματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια προφανώς για να γίνει «εξοικονόμηση» κονδυλίων, από την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, προβλήματα δημιουργώντας μία εκρηκτική κατάσταση στην Παιδεία και ζητούν την ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων.

Σχολεία - Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς για τις συγχωνεύσεις  τμημάτων | in.gr

Η υπόθεση αυτή έφτασε μέχρι τη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή η οποία θα πρέπει να απαντηθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Μόνο στον Νομό Χανίων Κρήτης η απόφαση προβλέπει τη συγχώνευση συνολικά 24 τμημάτων, γεγονός που ξεσήκωσε τις προηγούμενες ημέρες τους γονείς οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια που στεγάζουν τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν σε συγχωνεύσεις τμημάτων και «υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα να ξεκινά με ανατροπές και νέα εμπόδια η σχολική χρονιά για δεκάδες οικογένειες», όπως υποστηρίζουν σε σχετικές ανακοινώσεις. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων κάνει λόγο για «συμπεριφορές απαράδεκτες που μόνο αντιεκπαιδευτικές μπορούν να χαρακτηριστούν, ασκούνται πιέσεις τηλεφωνικά σε γονείς για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο της γειτονιάς».

Ανάλογη είναι η εικόνα σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας όπως και στην Αττική και σε μεγάλη έκταση σε Πειραιά, Καισαριανή κ.α.

Όπως τονίζουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών «αντί να συζητάμε για αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα έχουμε μια μεθοδευμένη επιχείρηση αύξησης των μαθητών ακόμα και σε περιπτώσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]