Διαρρήξεις με λεία  3 εκατομμυρίων ευρώ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης (βίντεο)

29 Αυγούστου 2024

Διαρρήξεις με λεία  3 εκατομμυρίων ευρώ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Συνολικά, διαπιστώθηκαν 553 αξιόποινες πράξεις, με τη λεία τους να ξεπερνά τα 2.760.000 ευρώ. 

Εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη είχαν αποκομίσει λεία από διαρρήξεις που έφταναν σχεδόν τα 3.000.000 ευρώ.

Στα χέρια των αρχών έχουν πέσει οι χρυσοδάκτυλοι διαρρήκτες που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Θεσσαλονίκη με την λεία να φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Οι αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο με την σύλληψη τους αλλά και από την δράση τους.

Στο βίντεο βλέπουμε τους αστυνομικούς των ειδικών επιχειρήσεων της ΕΚΑΜ και του ΟΠΚΕ να ακινητοποιούν και συλλαμβάνουν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που έφερε αντίσταση, στα υψώματα Διαβατών.

Πρόκειται για έναν από τους 37 συλληφθέντες της μεγάλης ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης, σε πέντε σημεία ανά την Ελλάδα με τη συμμετοχή 350 αστυνομικών. Με την εποπτεία της υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλεια Θεσσαλονίκης οι αρχές κατάφεραν να εξαρθρώσουν 14 εγκληματικές οργανώσεις, ενώ αναμένονται και νέες συλλήψεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δράστες της μεγάλης ληστείας του 1 εκατομμυρίου σε σπίτι στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης Σε αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο του Open  διακρίνονται οι δράστες με καλυμμένα πλήρως τα χαρακτηριστικά τους έξω από τη μονοκατοικία. Αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στη μονοκατοικία, έψαξαν εξονυχιστικά τον χώρο και σε ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, εντόπισαν και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε 200 λίρες και κοσμήματα τεράστιας αξίας.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις στις τηλεφωνικές συνομιλίες τους. Όταν  συζητούσαν να διαρρήξουν κάποια κατοικία έλεγαν πάμε για βόλτα, ενώ τα σπίτια που έβαζαν στόχο τα αποκαλούσαν κοπέλες και τα κλοπιμαία κόκκινα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]