Πρεμιέρα από σήμερα στο ” Καλάθι του μαθητή”

28 Αυγούστου 2024

Πρεμιέρα από σήμερα στο ” Καλάθι του μαθητή”

Από σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου ξεκινάει το καλάθι του μαθητή με τους γονείς να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη και εφέτος για να γεμίσουν τις σχολικές τσάντες των παιδιών τους με τα απαραίτητα.

Το κόστος μια τσάντας για το Δημοτικό ξεκινάει από τα 35 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 75 ευρώ. Αντίστοιχα, μια τσάντα για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων κοστίζει από 25 μέχρι 35 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ενώ σετ στυλό 10 τεμαχίων, πέρσι κόστιζε 1,49 ευρώ, ενώ φέτος αγγίζει το 1,99 ευρώ.
Ένα τετράδιο σπιράλ 80φ, πέρσι κόστιζε 1,99 ευρώ, ενώ φέτος κοστίζει 2,39 ευρώ.

Καλάθι του Μαθητή: Πότε θα κάνει «πρεμιέρα» και πόσο θα διαρκέσει -  Cretaone.gr

Το μέτρο -προέκταση της πρωτοβουλίας «καλάθι του νοικοκυριού»- είναι υποχρεωτικό για σούπερ μάρκετ των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει τα 90 εκατ. ευρώ, ενώ μπορούν να συμμετέχουν σ’ αυτό και άλλες επιχειρήσεις (π.χ. αλυσίδες τεχνολογικών και γραφικών ειδών), οι οποίες διαθέτουν προς πώληση κάποια, αν όχι όλα, από τα παραπάνω είδη.

Για τις 11 κατηγορίες αγαθών, οι επιχειρήσεις εντάσσουν σε κατάλογο που αποστέλλουν στο αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης ένα τουλάχιστον προϊόν -εφόσον διαθέτουν προϊόντα προς πώληση από αυτές τις κατηγορίες. Ο κατάλογος ενημερώνεται και αποστέλλεται σε εβδομαδιαία βάση στο υπουργείο, κάθε Τετάρτη έως τις 9:00 π.μ.

Ενημέρωση

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα προϊόντα που συνθέτουν το «καλάθι του μαθητή» και για το σύνολο των εταιριών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία, μέσω της εφαρμογής e-katanalotis.

Αν εξαντληθούν σε ένα ή περισσότερα καταστήματα οφείλουν οι επιχειρήσεις να αντικαθιστούν προσωρινά το προϊόν που εξαντλήθηκε με αντίστοιχο που διατίθεται στην ίδια ή χαμηλότερη τιμή και στην ίδια ή μεγαλύτερη ποσότητα.

Αν δεν υπάρχει τέτοιο προϊόν στο κατάστημα, οι υπόχρεοι μεριμνούν για την τροφοδοσία του καταστήματος στο οποίο εξαντλήθηκε το προϊόν εντός δύο ημερών με επαρκή ποσότητα του προϊόντος που εξαντλήθηκε ή ενημερώνουν το υπουργείο Ανάπτυξης και την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis για την οριστική αντικατάσταση του προϊόντος στο σύνολο των καταστημάτων τους.

Καλάθι του Μαθητή: Πότε κάνει «πρεμιέρα», πόσο θα διαρκέσει, τα είδη που  περιλαμβάνονται - Magnesia News

Με ισχύ έως τις 15 Οκτωβρίου του 2024, το συγκεκριμένο «καλάθι» αφορά στις εξής 11 κατηγορίες προϊόντων:

1) σχολικές τσάντες,

2) κασετίνες,

3) τετράδια/μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα),

4) μολύβια ξύλινα ή μηχανικά,

5) χρωματιστοί μαρκαδόροι και ξυλομπογιές,

6) στιλό,

7) γόμες,

8) ξύστρες,

9) διαβήτες,

10) χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων) και

11) φωτοτυπικό χαρτί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]