Καιρός: Πέφτει από σήμερα ο υδράργυρος

26 Αυγούστου 2024

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 26 Αυγούστου, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ωστόσο, θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 33 με 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από  βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από τους 22, θα «αγγίξει» 32 βαθμούς Κελσίου.


[There are no radio stations in the database]