Ξανά αίθριος ο καιρός απο σήμερα

22 Αυγούστου 2024

Καιρός: Από το πρωί προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα, με λιακάδα. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κατά τόπους κυρίως στα ορεινά θα είναι αυξημένες και σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μπόρες, ίσως πρόσκαιρα να βρέξει λίγο τοπικά σε πιο παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και αίθριος.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα πλησιάσει το μεσημέρι του 34 στα δυτικά, 35-36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 37 στη Θράκη. Στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν κοντά στους 32-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι και 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά και αίθριο καιρό το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-36 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ήλιος με αραιή συννεφιά, πιο πυκνή το μεσημέρι στα γύρω ορεινά, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-34 βαθμούς, με βόρειο άνεμο στο Θερμαϊκό 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με ήλιο, και μόνο προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, πιο πυκνές σε ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι τους 37-38 στα ηπειρωτικά και 34-35 στα νησιά του Αιγαίου και οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-4, στο Αιγαίο έως 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Το Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά μας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ στα βορειοδυτικά ορεινά, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 37-38 στα ηπειρωτικά και έως 35 οι μέγιστες τιμές στα νησιά μας. Βόρειοι οι άνεμοι στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ.


[There are no radio stations in the database]