Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

14 Αυγούστου 2024

Στους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο στη διάρκεια της ημέρας.

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στους 40 βαθμούς, μέσα στις επόμενες μέρες με τους μετεωρολόγους να επισημαίνουν πως ο ζεστός καιρός θα είναι πιο αισθητός στα δυτικά τμήματα της χώρας, το μελτέμι θα ενισχυθεί στο Αιγαίο τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά η δροσιά θα κρατήσει για λίγο.

Πιο αναλυτικά, σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 και από αργά το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη στους 31 με 34 βαθμούς.

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Πρώτη πρόγνωση - Τι ισχύει για καύσωνα

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το μεσημέρι – απόγευμα 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 15-08-2024

Την Πέμπτη, Κοίμηση της Θεοτόκου, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή, με τις μέγιστες να φτάνουν τους 41 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Στερεά.

Παρασκευή 16-08-2024

Η Παρασκευή θα παρουσιάσει ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοανατολικά, με γενικά αίθριο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές.

Το απόγευμα, στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αναμένεται να εμφανιστούν τοπικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Καιρός - Δεκαπενταύγουστος: «Έρχονται» οι πιο δροσερές ημέρες του  Αυγούστου, λέει ο Γιαννόπουλος - Βοριάδες 8 μποφόρ

Σαββατοκύριακο 17-18-08-2024

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό, με τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εμφανίζονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, με ελαφρά πτώση να σημειώνεται την Κυριακή, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βιώνει υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βόρειους ανέμους, με τους πολίτες να πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις και τη διαχείριση της θερμότητας, ειδικά στις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]