Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες -Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική -Εκκενώνονται περιοχές και νοσοκομεία

12 Αυγούστου 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες -Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική -Εκκενώνεται περιοχές και νοσοκομεία

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική, τεράστιο το μέτωπο της φωτιάς, σε ετοιμότητα για εκκενώσεις, σε Εκάλη, Πολιτεία, Μελίσσια, Ντράφι, Ανθούσα.

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Βαρνάβα και εξαπλώθηκε ταχύτατα σε διάφορες περιοχές στη Βορειοανατολικής Αττική, λόγω των θυελλωδών ανέμων

Οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ βοήθησαν στη γρήγορη επέκταση του πύρινου μετώπου, η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται προς Πεντέλη.

Έβαλαν 8.270 φωτιές μέσα στο 2019 - Έλληνας, άνω των 45 και παντρεμένος με  παιδιά ο εμπρηστής
Δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη: Πάνω από 6.600.000 στρέμματα έχουν γίνει  στάχτη φέτος | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη, επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Έχουν ήδη ξεκινήσει με το πρώτο φως να απογειωθούν σε δύο κύκλους 29 εναέρια μέσα.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση της Νέας Πεντέλης προς τα Μελίσια και της Παλαιάς Πεντέλης προς τα Βριλήσσια.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι σε Μελίσσια, Πολιτεία, Εκάλη, Ντράφι και Νέα Ερυθραία, με μήνυμα που εστάλη στα κινητά τους

Μήνυμα για εκκένωση μέσω του 112 εστάλη ακόμη σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας προκειμένου να απομακρυνθούν προς τη λεωφόρο Μαραθώνος.

Εκκενώνεται το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το στρατιωτικό νοσοκομείο 404.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]