Αλύπα | Μια όαση στη καρδιά της Μάνης

3 Αυγούστου 2024

Αγαπητοί αναγνώστες σήμερα θα ταξιδέψουμε στην παραλία Αλύπα της Μάνης!

Η πανέμορφη παραλία της Λακωνίας, βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό Αλύπα και αποτελεί μια όαση δροσιάς στους επισκέπτες της. Για να την επισκεφθεί κάποιος που διαμένει στην Αθήνα θα χρειαστεί να ταξιδέψει 3 ώρες και 47 λεπτά. Ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.  Διαμαντένια βότσαλα, πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, πετρόχτιστα πυργοειδή σπίτια και ένα ποικιλόμορφο τοπίο από φραγκοσυκιές και διάφορα είδη βλάστησης συνθέτουν αυτόν τον μικροσκοπικό παράδεισο.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού μου, είχα στο μυαλό μου τα διθυραμβικά κείμενα και αφιερώματα που διάβαζα κατά καιρούς για την Αλύπα και δημιούργησα υψηλές προσδοκίες για την εμπειρία που επρόκειτο να ζήσω. Φτάνοντας στην παραλία όμως διαπίστωσα πως την πλήρη ομορφιά της δεν την απέδιδε στο έπακρο κανένα αφιέρωμα. Μπροστά στα μάτια μου απλωνόταν ένα παραμυθένιο τοπίο που ξεκούραζε την ψυχή και το μυαλό μου. Όπως είναι φυσικό η φωτογραφική μου πήρε «φωτιά» προσπαθώντας να αποτυπώσω κάθε γωνιά της μαγευτικής Αλύπα.

Η Αλύπα αποτελείτε από πολλά μικρά και μεγάλα σμαραγδένια βότσαλα και γαλαζοπράσινα δροσερά νερά συνεπώς θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και με δικό σας εξοπλισμό καθώς δεν είναι οργανωμένη παραλία και το περπάτημα χωρίς παπούτσια ή τα γνωστά πλέον crocs μπορεί να γίνει δύσκολο.

Ο οικισμός είναι αρκετά μικρός και η συγκεκριμένη παραλία είναι η μόνη που διαθέτει. Στο κέντρο της υπάρχει ένα παραδοσιακό ταβερνάκι με εξαιρετικό φαγητό και καλές τιμές που είναι έτοιμο να σας προσφέρει την φιλόξενη  αύρα της Μάνης .

Η θέα πλούσια και μοναδική, το κλίμα ζεστό και ευχάριστο ενώ η παρουσία του κόσμου δίνει σφυγμό στην περιοχή. Αξίζει να τονίσω πως το τοπίο διατηρείτε πεντακάθαρο και κάθε επισκέπτης σέβεται το περιβάλλον γύρω του.

Ευχάριστη νότα μου έδωσε ο περίγυρος της παραλίας. Γεμάτη, αμφιθεατρικά χτισμένα, πετρόχτιστα πυργόσπιτα και βλάστηση που παραπέμπει σε western σκηνικό με κύρια παρουσία της φραγκοσυκιές και τα πουρνάρια, η Αλύπα κερδίζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες ενώ παράλληλα τους γεμίζει εικόνες που δεν συναντάς εύκολα κάπου αλλού.

Στο σημείο έχει και ένα εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα και της Παναγιάς με θέα όλη την έκταση της παραλίας.

Αξίζει να την επισκεφθείτε η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη . Στην γύρω περιοχή θα βρείτε αρκετά καταλύματα διαμονής σε πολύ καλές τιμές ενώ γενικότερα η Λακωνία και δει η Αλύπα μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για διακοπές.

Τα ταξίδια αναζωογονούν το μυαλό και την ψυχή μας ενώ μας δίνουν αξέχαστες και όμορφες αναμνήσεις με τους δικούς μας ανθρώπους .

Όσο μπορείτε να ταξιδεύετε και να χαρίζεται τόσο στους δικούς σας ανθρώπους όσο και στην οικογένεια σας αγάπη και διάθεση για όμορφες στιγμές . Εμείς ανανεώνουμε το διαδικτυακό μας ραντεβού για το μεθεπόμενο Σάββατο με καινούρια συνέντευξη φωτογράφου. Έως τότε παραμένετε συντονισμένοι στον Νο1 διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, τον planetwebradio.gr, φυσικά.


[There are no radio stations in the database]