Γαλλία: Πήρε ασημένιο μετάλλιο στη σκοποβολή με το ένα χέρι στην τσέπη

2 Αυγούστου 2024

Γαλλία: Πήρε ασημένιο μετάλλιο στη σκοποβολή με το ένα χέρι στην τσέπη

Ο λόγος για τον Τούρκο αθλητή της σκοποβολής Γιουσούφ Ντικέτς, ο οποίος αγωνίστηκε στα 10 μέτρα αεροβόλο μεικτό, στο πλευρό της Σεβάλ Ιλαϊντά Ταρχάν.

Με το ένα χέρι στην τσέπη και με το άλλο να κρατάει το όπλο του ο Τούρκος αθλητής τερμάτισε δεύτερος με την συναθλήτριά του και κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Ο 51χρονος είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σκοπευτές σε όλη την Ευρώπη, αλλά αυτό ήταν το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο.

Φυσικά το βίντεο με τον Τούρκο σκοπευτή έκανε το γύρο του διαδικτύου και όχι τόσο γιατί είχε τέτοια άνεση με το ένα χέρι στην τσέπη αλλά και γιατί  δεν είχε σχεδόν καθόλου εξοπλισμό.

Ο πιο άνετος παίκτης των Ολυμπιακών Αγώνων: Πήρε μετάλλιο στα 51 του στη  σκοποβολή με το χέρι στην τσέπη - Η Βραδυνή

Στη σκοποβολή ως εξοπλισμό σημαίνει ότι οι αθλητές έχουν πάνω τους αρκετά extras που βοηθούν στην απόδοσή τους, όπως τζάκετς που ενισχύουν την σταθερότητα του σώματός τους (μειώνοντας παράλληλα την ανάκρουση), γάντια, τα «βαριά» noise-cancelling ακουστικά, καθώς και ειδικά γυαλιά για καλύτερο κεντράρισμα μιας και μειώνουν τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να τους αποσπάσουν γύρω τους, αλλά και τη θολούρα.

Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους, λοιπόν, ο Ντικέτς έβαλε απλώς ένα ζευγάρι κανονικές ωτασπίδες, τα κανονικά του γυαλιά, κράτησε και τα δύο μάτια ανοιχτά, έβαλε το χέρι στην τσέπη έτσι για να «τερματίσει» τη χαλαρότητα και πήγε για το μετάλλιο.

Αυτοί ήταν οι τρίτοι του Ολυμπιακοί Αγώνες μιας και είχε συμμετάσχει σε εκείνους του Πεκίνου (2008) και του Λονδίνου (2012), αλλά μέχρι πρότινος δεν είχε κανένα μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Ωστόσο δεν είναι «χθεσινός», με αρκετές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Πιο πρόσφατο μετάλλιό του πριν από αυτό στη Γαλλία ήταν και πάλι το ασημένιο και πάλι σε μεικτό, στο παγκόσμιο του Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) έναν χρόνο πριν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ντικέτς διαθέτει εμπειρία με τα όπλα μιας και είναι έμπειρος σκοπευτής και αξιωματικός στην τουρκική χωροφυλακή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]