ΕΣΥ: Συγχωνεύσεις και αλλαγές σε επείγοντα και εφημερίες – Οι ανακοινώσεις το Σεπτέμβριο

1 Αυγούστου 2024

ΕΣΥ: Συγχωνεύσεις και αλλαγές σε επείγοντα εφημερίες – Οι ανακοινώσεις το Σεπτέμβριο

Η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται μέτρα για την καθημερινότητα του πολίτη, προκειμένου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ να δώσει τις γενικές γραμμές των αλλαγών που θα προωθηθούν.

Το σχέδιο για το νέο ΕΣΥ, παρότι έχει πολλάκις παρουσιαστεί από την κυβέρνηση, αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει πιο συγκεκριμένες αλλαγές ώστε οι πολίτες να δουν διαφορές στην εξυπηρέτηση τους στα δημόσια νοσοκομεία.

ΕΣΥ: Το σχέδιο που θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο - Συγχωνεύσεις και αλλαγές  σε επείγοντα, εφημερίες | Real Voice 99.5 | Το Αληθινό Ραδιόφωνο

Το πρώτο μέλημα είναι τα Τμήματα επειγόντων περιστατικών Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία των νέων «Επειγόντων» που θα διαθέτουν και νέα κτίρια τα οποία δημιουργήθηκαν με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας είναι σε εξέλιξη οι ανακατασκευές των χώρων, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και σε πιο σύγχρονες αίθουσες οι ασθενείς.

Βέβαια παραμένει πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού καθώς εάν δεν συνδυαστεί η αλλαγή με τις προσλήψεις, και πάλι δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Στο νέο ΕΣΥ αναμένεται να αλλάξουν και οι εφημερίες Το σημερινό σύστημα των εφημεριών είναι προφανές ότι δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς που φτάνουν κατά εκατοντάδες στα δημόσια νοσοκομεία ειδικά της Αττικής και περιμένουν για ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν.

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οργανώνει ένα νέο σύστημα το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο και περιλαμβάνει την εφημέρευση σε 24ωρη βάση όλων των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, όμως και εδώ χρειάζεται να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, το οποίο δεν υπάρχει σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας στοχεύει στην καθημερινή εφημερία των μεγάλων νοσοκομείων, ώστε οι πολίτες να έχουν επιλογές.. και ταυτόχρονα να μειωθεί και ο χρόνος αναμονής που ταλαιπωρεί τον κόσμο μέχρι σήμερα.

Ακόμα αναμένεται  πάνω από 10.000 εργαζόμενοι θα στελεχώσουν τις δημόσιες μονάδες υγείας, αλλά μέχρι στιγμής οι μόνοι που προσλαμβάνονται είναι οι επικουρικοί.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών πάνω από 8000 οργανικές θέσεις γιατρών είναι σήμερα κενές στο ΕΣΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr

Με την κυβέρνηση να έχει σαν σκοπό την αναδιοργάνωση των δημόσιων δομών το υπουργείο Υγείας έχει δημιουργήσει τον νέο υγειονομικό χάρτη που περιλαμβάνει κεντρικά νοσοκομεία τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε προσωπικό, θα μετακινήσει εργαζόμενους στα κεντρικά νοσοκομεία από άλλες κοντινότερες δομές, ώστε να ώστε να δημιουργηθούν πλήρως επανδρωμένες κλινικές.

Οι μικρότερες μονάδες υγείας που θα διαθέτουν και λιγότερο προσωπικό θα εξυπηρετούν κυρίως τις πρώτες ιατρικές ανάγκες των κατοίκων των περιοχών, ενώ για πιο σοβαρά προβλήματα υγείας θα μετακινούνται στις κεντρικές μονάδες.

Βέβαια το συγκεκριμένο σχέδιο θεωρείται σφόδρα πιθανό ότι θα βρει αντίθετους τους εργαζόμενους, γι’ αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε προσφάτως για συναίνεση τόσο των υγειονομικών όσο και των τοπικών κοινωνιών στις αλλαγές αυτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]