Beach party στη Πάρο στη μνήμη της Ντέμη Γεωργίου ετοιμάζουν οι φίλοι της

25 Ιουλίου 2024

Beach party στη Πάρο στη μνήμη της Ντέμη Γεωργίου ετοιμάζουν οι φίλοι της

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, οι φίλοι της Ντέμη Γεωργίου, οργανώνουν ένα beach party στην Πάρο, την ώρα του ηλιοβασιλέματος κάτι το οποίο ήταν επιθυμία και της ίδιας και μάλιστα την είχε εκφράσει όσο ζούσε.

Η γνωστή chef είχε ζητήσει να γίνει ένα party σαν να ήταν γάμος, να είναι όλοι ντυμένοι στα λευκά και να γελάνε. Μάλιστα, θα γίνουν και βόλτες στη θάλασσα με το jet ski που η Ντέμη Γεωργίου είχε αγοράσει για την ημέρα του γάμου της.

Όπως έγινε γνωστό μέσα από κοντινά της πρόσωπα, η Ντέμη Γεωργίου ετοιμαζόταν να παντρευτεί σε δύο μήνες την αγαπημένη της Μαριαλένα Ξηρομερίτη. Η σύντροφός της είναι συντετριμμένη μη μπορώντας να πιστέψει πώς από τη μία μέρα στην άλλη χάθηκε ο άνθρωπός της.

«Τόσο ξαφνικά κι απότομα μου έκοψες το χαμόγελο τη χαρά και την ευτυχία. Ελπίζω να είσαι σε κάποια θάλασσα, να βλέπεις ηλιοβασιλέματα σαν αυτά που βλέπαμε από το μπαλκόνι μας στη Πάρο. Να κανείς τζετ σκι και να χαμογελάς. Να τρως όστρακα ξαπλωμένη σε χρυσαφένιες αμμουδιές. Μου λείπεις αφόρητα πολύ, ψάχνω τη φωνή σου και την ύπαρξη σου σε κάθε γωνία» έγραψε η σύντροφος της Ντέμης Γεωργίου.

Η σύντροφος της Ντέμης Γεωργίου

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram η σύντροφός της Ντέμη Γεωργίου, Μαριαλένα Ξηρομερίτη, ανακοίνωσε ότι πήρε την απόφαση και σκοπεύει να συνεχίσει την λειτουργία του εστιατορίου στην Πάρο, με τις συνταγές που έχει αφήσει η Ντέμη Γεωργίου.

«Αύριο θα χαιρετήσουμε όλοι μαζί τη Ντέμη μου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στις 12 το μεσημέρι. Τα κατάφερες αγάπη μου, θα συνεχίσω το έργο σου/μας, όπως το είχαμε ονειρευτεί», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ως αιτία θανάτου αναφέρεται η σηπτική καταπληξία σε έδαφος βακτηριακής λοίμωξης και ανοσοανεπάρκειας, χωρίς ωστόσο, να έχει γίνει ακόμη γνωστό το ακριβές παθογόνο που επέφερε την αιφνίδια εξέλιξη των συμπτωμάτων και τελικά το θάνατό της.

Ο «Ε.Τ» απευθύνθηκε στην έγκριτη καθηγήτρια Θεραπευτικής, Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, η οποία ζήτησε και ενημερώθηκε προσωπικά από τους θεράποντες γιατρούς αναφορικά με το περιστατικό.

«Ζητήσαμε ενημέρωση και μάθαμε από τους γιατρούς ότι η κοπέλα αυτή είχε μία ανοσοανεπάρκεια. Γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται αυτή η ραγδαία εξέλιξη. Δεν υπάρχει κανένα μικρόβιο ικανό να σκοτώσει έναν άνθρωπο υγιή αυτής της ηλικίας. Για να πεθάνει κάποιος από ένα μικρόβιο πρέπει να είναι από 60 ετών και άνω και να έχει ανοσογήρανση. Δεν καταλήγει έτσι εύκολα ένας 40χρονος άνθρωπος», σημειώνει η γιατρός.

Η 39χρονη γυναίκα φαίνεται, ωστόσο, ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα χωρίς να έχει γίνει γνωστή η φύση της χρόνιας ασθένειάς της.

«Οταν έφτασε στην Πάρο το ΕΚΑΒ για να παραλάβουν οι διασώστες την άτυχη γυναίκα και να τη διακομίσουν σε νοσοκομείο της Αθήνας, βρισκόταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή, όταν βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, το Σάββατο 20 Ιουλίου, δεν είχε καλό επίπεδο συνείδησης, όπως λένε οι πληροφορίες. Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας ήταν ήδη πολύ αργά και οι γιατροί δεν μπορούσαν να της προσφέρουν το παραμικρό. Στο σηπτικό σοκ, όταν μπαίνει κάποιος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχει 50% επιβίωση και 50% πιθανότητα θανάτου. Δηλαδή είσαι πολύ κοντά στο θάνατο, αυτή είναι η αλήθεια», τονίζει η καθηγήτρια.

Καμπανάκι…

Η κ. Ψαλτοπούλου επισημαίνει πως θα πρέπει το άτομο που παρουσιάζει λοίμωξη να βρίσκεται σε εγρήγορση και να δίνει προσοχή στα συμπτώματα.

«Ο πυρετός που δεν πέφτει, μία καταβολή των δυνάμεων δυσανάλογη με μια απλή ίωση, μια δυσκολία επικοινωνίας με το άτομο αυτό, ή συμπτώματα από κάποιο όργανο, θα πρέπει να μας θορυβήσουν. Παραδείγματος χάριν, αν το άτομο έχει γαστρεντερίτιδα θα έχει επίμονους εμετούς ή αντίστοιχα από τον πνεύμονα, μπορεί να κάνει πνευμονία και επίμονο βήχα ή να έχει χαμηλότερο οξυγόνο. Δηλαδή, όλες αυτές οι συνθήκες που δυσκολεύουν την παραμονή του ασθενούς στο σπίτι χωρίς ιατρική περίθαλψη, θα πρέπει να μας οδηγήσουν στο νοσοκομείο», καταλήγει η γιατρός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]