Πες μου το ζώδιο σου να σου πω το κατοικίδιο που σου ταιριάζει

23 Ιουλίου 2024

Πες μου το ζώδιο σου να σου πω το κατοικίδιο που σου ταιριάζει, αν είσαι από τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι τα ζώδια, θα έχεις καταλάβει ότι σε κάποια θέματα είναι πολύ ακριβή, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με στοιχεία του χαρακτήρα.

Το κατοικίδιο έχει προσωπικότητα όπως και ο άνθρωπος, επομένως είναι σημαντικό να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σου , και ανάλογα με την συμπεριφορά που έχεις σαν προσωπικότητα, σίγουρα μπορείς να έχεις μια εικόνα για το πιο είναι αυτό το ζωάκι που θα μπορούσε να ταιριάξει απόλυτα μαζί σου.

Χρήσιμες πληροφορίες για όσους πιστεύουν λοιπόν στα άστρα και θέλουν την ιδανική σχέση με το ζωάκι τους, θα σε βοηθήσουν να βρεις το ιδανικό για σένα κατοικίδιο αν δεν έχεις και όσο για σένα που έχεις  ίσως να εκπλαγείς με τις αποκαλύψεις..

θα αναφερθούμε, πάντα με χιουμοριστική διάθεση, λίγο ο χαρακτήρας ο δικό σου, λίγο τα χαρακτηριστικά των κατοικιδίων, θα μπορέσεις να δεις, ποιο είναι το ιδανικό κατοικίδιο για το ζώδιο σου. Εννοείται ότι όλα τα ζωάκια είναι υπέροχα και ο κάθε άνθρωπος με τις δικές του ιδιαιτερότητες , επιλέγει να υιοθετήσει αυτό που θέλει και νομίζει ότι του ταιριάζει.

Ζώδια και Κατοικίδια: Ποιο είναι το κατάλληλο για σένα

ΚΡΙΟΣ

Είναι τα σκυλιά ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ή είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος φίλος του Κριού; Ένα από τα μόνα κατοικίδια που θα ταίριαζε με τον γρήγορο και δραστήριο τρόπο ζωής του Κριού θα ήταν ένας σκύλος! Ως ζώδιο της φωτιάς με γρήγορο ρυθμό που είναι πάντα εν κινήσει, ο Κριός χρειάζεται ένα σκυλί που όχι μόνο συμβαδίζει μαζί του, αλλά το αναγκάζει να επιταχύνει!

Ο Κριός έχει σαν βασικό του χαρακτηριστικό την ενεργητικότητά του. Και αυτό είναι καλό, μιας και τα ζώα αποζητούν παρέα για να διοχετεύσουν μαζί σε παιχνίδια και βόλτες την επίσης αστείρευτη ενέργειά τους.

Επίσης ο Κριός είναι περιπετειώδης και αγαπάει να γνωρίζει καινούρια πράγματα οπότε είναι αυτός που θα πάει βόλτα το  κατοικίδιό του σε καινούρια μέρη κάθε φορά ή θα του αγοράσει μια διαφορετική λιχουδιά.

Περιπετειώδεις και δραστήριοι, οι Κριοί χρειάζονται δίπλα τους ένα κατοικίδιο που να ταιριάζει με την ενέργειά τους. Τους αρέσει να γνωρίζουν νέα άτομα, να εξερευνούν καινούργια μέρη και όλα αυτά μπορούν να τα κάνουν παρέα με τον αγαπημένο τους σκύλο. Σκυλιά όπως οι Γερμανικοί Ποιμενικοί, τα Border Collie ή τα Δαλματίας μπορούν να συμβαδίσουν με την “τρέλα” και το lifestyle τους.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι αγαπούν την ηρεμία, την χαλάρωση, την ζεστασιά του σπιτιού τους και το καλό φαγητό, όπως ακριβώς και οι γάτες. Αν είστε Ταύρος, κάλλιστα θα μπορούσατε να υιοθετήσετε μια μικρή και φουντωτή κυρία, για να απολαμβάνετε μαζί την άνεση του καναπέ σας, αλλά και να μοιράζεστε το κρεβάτι σας για πολύωρους ύπνους – ξέρετε, από αυτούς που ξυπνάμε και δεν ξέρουμε τι ώρα είναι και τι εποχή.

Η πρακτικότητα ενός Ταύρου είναι το δυνατό του σημείο σε ότι έχει να κάνει με τα καθήκοντα ενός κηδεμόνα ζώου. Πριν επιλέξει το ζωάκι του, θα κάνει την έρευνά του, με βάση το πρόγραμμά του και τα χαρακτηριστικά του ζώου οπότε η όποια πιθανότητα να μετανιώσει την επιλογή του είναι μηδαμινή γιατί θα ξέρει ότι έχει κάνει το σωστό και για τους δυο. Πιστός και αξιόπιστος είναι το πρώτο ζώδιο στη λίστα με τους ιδανικούς κηδεμόνες!

Ο γλυκός Ταύρος θα χρειαστεί ένα ευγενικό, αλλά αξιολάτρευτο κατοικίδιο που θα μπορούσε να ασχολείται μαζί του όλη μέρα, οπότε ένα κουνέλι θα ταιριάξει απόλυτα στην ήρεμη αλλά παιχνιδιάρικη προσωπικότητά του!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι θέλουν να μιλάνε όλη την ώρα, οπότε ένας ομιλητικός παπαγάλος είναι ότι χρειάζονται. Θα μπορούσαν ακόμη και να το διδάξουν να κάνει κόλπα ή να επαναλαμβάνει ορισμένες φράσεις, καθώς τα πουλιά αυτά είναι απίστευτα έξυπνα.

Ομιλητικοί, εκφραστικοί και περίεργοι. Αυτοί είναι οι Δίδυμοι και γι’ αυτό το ιδανικό κατοικίδιο για εκείνους είναι ένας εξίσου ομιλητικός και εκφραστικός παπαγάλος. Έχοντας έναν παπαγάλο στο σπίτι σας, δεν θα νιώθετε ποτέ μόνοι, θα έχετε κάποιον να σας απαντάει όταν μιλάτε και δεν πρόκειται να μαρτυρήσει τα πιο ένοχα μυστικά σας – ή και όχι, ποτέ δεν ξέρεις!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Πρόκειται για ένα από τα πιο προστατευτικά, συναισθηματικά και ευαίσθητα ζώδια. Στους Καρκίνους αρέσει να έχουν κάποιον υπό την προστασία τους και κάποιον να περιποιούνται. Ένα τέτοιο πλάσμα μπορεί να είναι ένα χαριτωμένο κουνελάκι, το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και πολλή στοργή και αγάπη από τον κηδεμόνα του.

Εναλλακτικά τα καβούρια του γλυκού νερού και του αλμυρού νερού είναι γνωστό ότι είναι πολύπλοκα, ευαίσθητα πλάσματα, κάτι με το οποίο μπορεί να σχετίζεται ο Καρκίνος. Αν και αυτά τα ζώα δεν είναι αρχικά φιλικά, ο Καρκίνος μπορεί να απολαμβάνει να χτίζει έναν βαθύ δεσμό με τα αυτά.

ΛΕΩΝ

Πιστό, αγαπησιάρικο και με ζεστή καρδιά είναι το ζώδιο που θα συμπεριφερθεί στο  κατοικίδιο σαν να είναι μέλος της οικογένειας.

Δεν υπάρχει ιδανικότερο κατοικίδιο για έναν Λέοντα από μια γάτα! Εξάλλου εδώ υπάρχει μια ιδιαίτερη σύνδεση και συγγένεια. Στους Λέοντες αρέσει να περιποιούνται τον εαυτό τους και να νιώθουν βασιλιάδες και βασίλισσες, όπως ακριβώς και στις γάτες. Άρα, σε ένα αιλουροειδές κατοικίδιο, ένας Λέοντας μπορεί να βρει το άλλο του μισό, αλλά σε ζωάκι.

Μια γάτα μπορεί να προσφέρει όλη τη στοργή, την ψυχαγωγία και την τρέλα που ο Λέων θα θέλει να έχει σε ένα κατοικίδιο. Επιπλέον, οι γάτες είναι σίγουρα ντίβες που δεν μπορούν να μπουν στον κόπο να έρθουν όταν τις καλούν, κάτι που είναι ένα συναίσθημα που ο Λέων όχι μόνο καταλαβαίνει, αλλά και το σέβεται.

Πρακτικό και καθαρό ζώδιο με υπέρμετρη αγάπη για την τάξη ο Παρθένος, πράγμα που σημαίνει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν συνάδουν με την ύπαρξη ενός ζώου μέσα στο σπίτι. Τρίχες, λάσπες από έξω, καναπέδες ταλαιπωρημένοι, φαγωμένα παπούτσια συνθέτουν χαοτικό σκηνικό αν το  κατοικίδιο είναι τετράποδο και ζωηρό. Σαν κηδεμόνας είναι πιστός και δένεται, απλά πρέπει να προσέξει την επιλογή του ζώου.

Οι Παρθένοι θέλουν να είναι όλα σε τάξη, καθαρά και τακτοποιημένα. Γι’ αυτό, λοιπόν, θέλουν ένα κατοικίδιο που ναι μεν να περνούν χρόνο μαζί του, αλλά να είναι καθαρό και να μην χρειάζεται πολλές ώρες φροντίδας. Άρα, ένα χάμστερ είναι το τέλειο κατοικίδιο για έναν Παρθένο.

ΖΥΓΟΣ

Τα ρομαντικά παιδιά του ζωδιακού κύκλου είναι οι Ζυγοί. Τους αρέσει η ισορροπία στη ζωή τους και πολλές φορές είναι αναποφάσιστοι. Γι’ αυτό ένα ζευγάρι lovebirds είναι ιδανικά για τους Ζυγούς. Τα lovebirds μπορούν να γίνουν η καλύτερη παρέα και να ηρεμούν τους κηδεμόνες τους με το κελάηδισμά τους.

Οι λαμπεροί Ζυγοί θα λατρέψουν να έχουν ένα κατοικίδιο που τους κάνει να φαίνονται …στιλάτοι, έτσι μια μικρή (και πιθανότατα επώνυμη) ράτσα σκυλιών θα είναι το καλύτερο ταίρι του Ζυγού. Ένα κανίς, μαλτέζ ή πομεράνιαν θα έχει όμορφη και καλή ζωή δίπλα στο Ζυγό!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί μας βγάζουν κάτι πιο σκοτεινό, κάτι που μας συνδέει με πιο βαθιά συναισθήματα και αναμνήσεις μας. Συχνά το βλέμμα τους μας ανατριχιάζει. Οπότε, ένα ερπετό, όπως ένα ιγκουάνα ή ένα φίδι θα μπορούσε να γίνει το ιδανικό κατοικίδιο για εκείνους, ώστε να μοιραστούν αυτή την αινιγματική και μυστηριώδης πλευρά τους.

Τα ερπετά και τα αμφίβια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον Σκορπιό, καθώς αυτά τα κατοικίδια είναι αβίαστα cool και ανεβάζουν την αδρεναλίνη, κάτι που ο μυστηριώδης Σκορπιός επιδιώκει συνεχώς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η υιοθεσία ενός ζώου είναι τεράστια ευθύνη και ο Τοξότης δεν είναι και ο ορισμός της υπευθυνότητας. 

Πρόκειται για ένα ζώδιο που λατρεύει την περιπετειώδη ζωή, ίσως πιο πολύ απ’ όλους. Η γνωριμία με νέα άτομα και η εξερεύνηση απάτητων κορυφών είναι το φόρτε τους. Άρα, δεν θα υπήρχε καλύτερος σύντροφος από μια τετράποδη μουσούδα, όπως ένα Beagle, ένα Τζακ Ράσελ ή ένα Βίσλα.

Τώρα αν ζεις κοντά στη φύση ένα κατάλληλο κατοικίδιο για το ζώδιο της φωτιάς δε θα ήταν άλλο από ένα άλογο! Τα άλογα δεν είναι μόνο όμορφα αλλά και δυνατά και ανεξάρτητα, όπως οι Τοξότες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Πρακτικό και φιλόδοξο αλλά ταυτόχρονα υπομονετικό και πειθαρχημένο ζώδιο ο Αιγόκερως θέλει να σιγουρεύεται πάντα ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ζωάκι είναι εντάξει. Επίσης χάρη στην πρακτικότητα, την υπομονή αλλά κυρίως την πειθαρχία μπορεί να γίνει σπουδαίος εκπαιδευτής του  κατοικίδιού ειδικότερα αν πρόκειται για ένα σκύλακο.

Δουλεύουν σκληρά, έχουν μια σταθερότητα και μια ρουτίνα την οποία δεν “σπάνε” και είναι άκρως πρακτικά μυαλά. Τα ινδικά χοιρίδια είναι από τα ιδανικότερα ζωάκια συντροφιάς γιατί είναι εξίσου πειθαρχημένα και ανεξάρτητα και σχετικά εύκολα στην φροντίδα, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν πολύ το ήδη φορτωμένο πρόγραμμα ενός Αιγόκερου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Φιλικός, ειλικρινής και πιστός, όλα δηλαδή τα ιδανικά χαρακτηριστικά ενός φιλόζωου. Αυτό που αντισταθμίζει τα θετικά του Υδροχόου είναι ότι όταν ζορίσουν τα πράγματα μπορεί να γίνει αναίσθητος και εσωστρεφής που εύκολα οδηγεί σε κακή σχέση κηδεμόνα-ζώου.

Οι Υδροχόοι είναι αντισυμβατικοί και λίγο ιδιόρρυθμοι. Είναι άνθρωποι με μεγάλη φαντασία και δεν θα τους ταίριαζε ένα οποιοδήποτε κατοικίδιο. Οπότε, ένα ιγκουάνα θα αποτελούσε εξαιρετική επιλογή για έναν Υδροχόο καθώς θα ταίριαζε στην μποέμ φύση του.

Οι Υδροχόοι γενικότερα είναι το ζώδιο που έλκονται από έντομα, ασπόνδυλα και αραχνοειδή. Είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα έβρισκε ένα «περίεργο» ζώο αξιολάτρευτο, ακόμα κι αν φρικάρει όλους τους άλλους.

ΙΧΘΥΕΣ

Ένας Ιχθύς είναι επιφυλακτικός και πολλές φορές κυκλοθυμικός σε ό,τι έχει να κάνει με τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά. Ενώ σαν άνθρωπο μπορείς να τον διαχειριστείς, ένα ζωάκι με ασταμάτητη όρεξη για παιχνίδι, δεν θα ήταν ευτυχισμένο σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Εννοείται ότι σε έναν Ιχθύ θα ταίριαζε γάντι ένα ψαράκι. Ο Ιχθύς είναι ζώδιο του νερού, ευαίσθητος, στοργικός, συναισθηματικός και λίγο αφηρημένος. Παρακολουθώντας ένα ψάρι να κολυμπάει μπορεί να βυθίζεται στις σκέψεις του και να νιώθει πολύ πιο κοντά στην υδάτινη φύση του, αφού λατρεύει το νερό, το οποίο το θεωρεί άκρως χαλαρωτικό.

DOG NEWS| Ταξίδι με το σκύλο στο εξωτερικό | All About Dog

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]