Περίεργο μήνυμα από τον ουρανό για τον Πρίγκιπα Χάρι – «Ερεύνησε τον θάνατο της μητέρας σου» (βίντεο)

18 Ιουλίου 2024

Περίεργο μήνυμα από τον ουρανό για τον Πρίγκιπα Χάρι – «Ερεύνησε τον θάνατο της μητέρας σου» (βίντεο)

Μονοκινητήριο αεροπλάνο που πετούσε στο Λος Άντζελες είχε δεμένο στην ουρά του ένα μήνυμα: «Πρίγκιπα Χάρι, ερεύνησε τον θάνατο της μητέρας σου».

Ένα «μυστηριώδες» μήνυμα εμφανίστηκε στον ουρανό του Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια των βραβείων ESPY, στα οποία είχαν πάει και ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Χάρι βρισκόταν στην απονομή για να παραλάβει το βραβείο Pat Tillman, που αφορά αθλητές με σημαντική κοινωνική προσφορά. Όμως περίπου μία ώρα πριν τη βράβευσή του, στον ουρανό των βραβείων πέταξε ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο, το οποίο είχε ένα πανό στην ουρά του με μήνυμα και παραλήπτη τον δευτερότοκο γιο του βασιλιά Καρόλου.

«Πρίγκιπα Χάρι: Ερεύνησε τον θάνατο της μαμάς», έγραφε το πανό, προκαλώντας ερωτήματα στους παρισταμένους στα βραβεία. Η ταυτότητα του ανθρώπου που πιλόταρε το αεροπλάνο παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.

x-default

Η πρόθεση πίσω από το μήνυμα παραμένει προς το παρόν και αυτή άγνωστη. Ωστόσο, θα μπορούσε να αναφέρεται στον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στην οποία ο δούκας αναφέρεται με το υποκοριστικό «mummy» (μαμά) στα απομνημονεύματά του με τίτλο Spare.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, όταν ήταν σε ηλικία 36 ετών. Ο θάνατός της ήταν αφορμή για να διατυπωθούν δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας, όπως ότι δολοφονήθηκε από το βρετανικό κράτος ή ότι ήταν έγκυος όταν πέθανε.

Το 2006, συντάχθηκε μια έκθεση 800 σελίδων που αξιολογούσε τα στοιχεία γύρω από το θάνατο της πριγκίπισσας, εξετάζοντας 20 από τις βασικές θεωρίες συνωμοσίας που προτάθηκαν από τον Mohamed al-Fayed, τον πατέρα του Dodi Fayed, με τον οποίο διατηρούσε σχέση η πριγκίπισσα Νταϊάνα και σκοτώθηκε και αυτός μαζί της στο τροχαίο.

Ονομάστηκε Επιχείρηση Paget. Στην έκθεση υπήρχαν εκτενείς συνεντεύξεις με άτομα που ήταν πιο κοντά στην Νταϊάνα πριν από τον θάνατό της, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Ουίλιαμ και των φίλων με τους οποίους μίλησε τις τελευταίες της μέρες. Εξέτασε επίσης ιατροδικαστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το σημείο του τροχαίου, καθώς και πλάνα CCTV.

Η επίσημη έρευνα για τον θάνατο της πριγκίπισσας ανέφερε ότι το τροχαίο προκλήθηκε λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο σοφέρ της Νταϊάνα για να αποφύγει τους παπαράτσι, που την καταδίωκαν για να τη φωτογραφίσουν με τον σύντροφό της. Κανείς τους δε φορούσε ζώνη ασφαλείας, σύμφωνα με το πόρισμα.

Η εκδοχή αυτή, όμως, δεν τους ικανοποίησε όλους. Πολλοί πιστεύουν ότι τα γεγονότα δεν έγιναν ακριβώς έτσι. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρίγκιπας Χάρι.

Στο βιβλίο Spare περιέγραψε την παραπάνω έκθεση ως «αστείο», λέγοντας στους αναγνώστες τους ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμφωνούσε μαζί του. Πίστευε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν οι παπαράτσι δεν ήταν σωστός, αφού κανείς δεν παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Είχαν πει στον Ουίλιαμ και εμένα ότι το συμβάν ήταν σαν αλυσίδα ποδηλάτου. Αν αφαιρούσες μία από αυτές τις αλυσίδες, το αποτέλεσμα δε θα είχε συμβεί”. Και το κυνήγι των παπαράτσι ήταν μέρος αυτού, όμως, όλοι ξέφυγαν. Σκεφτήκαμε να ξανανοίξουμε την έρευνα. Επειδή υπήρχαν τόσα κενά και τόσες πολλές τρύπες σε αυτήν, που απλά δεν αθροίστηκαν και δεν είχαν νόημα», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο πρίγκιπας.

Ο Χάρι δεν έχει συζητήσει την προοπτική να ξανανοίξει την έρευνα μετά τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του, αλλά τα σχόλιά του χρησιμεύουν ως μια διαρκής υπενθύμιση ότι τα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο της Νταϊάνα εξακολουθούν να υφίστανται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]