Ηλεκτρικό Ρεύμα: Τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης – Σήμερα οι ανακοινώσεις από Σκυλακάκη

17 Ιουλίου 2024

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης – Σήμερα οι ανακοινώσεις από Σκυλακάκη

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίου του  ΣΚΑΙ και στη Σία Κοσιώνη, θα υπάρξει έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας για δύο μήνες προκειμένου να επιδοτηθεί η κατανάλωση στο ηλεκτρικό ρεύμα τον Αύγουστο.

Τις λεπτομέρειες θα ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη σε έκτακτη συνέντευξη ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκυλακάκης.

Για «στρέβλωση της αγοράς ενέργειας» και «ουρανοκατέβατα κέρδη» των παραγωγών» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ίδιο  να ανακοινώνει «έκτακτο τέλος για τους επόμενους δύο μήνες στους παραγωγούς».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε για ακόμα μια φορά, για «πρόβλημα με ευρωπαϊκή διάσταση» ανακοινώνοντας επί της ουσίας ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος μόνο για τον Αύγουστο και προσωρινά μέτρα.

«Τις τελευταίες 10 μέρες είδαμε μια τεράστια έξαρση των τιμών στην χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας – αυτή δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη, μέχρι την Ουγγαρία» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το τελικό αποτέλεσμα από αυτή την στρέβλωση της αγοράς είναι ότι καθώς ανεβαίνει πολύ η τιμή της χονδρικής».

«Αυτό θα χτυπήσει -εάν δεν κάνουμε κάτι- τους λογαριασμούς του Αυγούστου – ταυτόχρονα δημιουργεί ουρανοκατέβατα κέρδη για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο», είπε ακόμα για να συμπληρώσει ότι «απόφαση της κυβέρνησης είναι να υποβάλλει έκτακτο τέλος για τους επόμενους δύο μήνες στους παραγωγούς φυσικής ενέργειας έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά για να μπορέσουμε να  ανακουφίσουμε τους λογαριασμούς του ρεύματος τον μήνα Αύγουστο».

«Δείτε ως μια έκτακτη προσωρινή φορολόγηση των υψηλών κερδών για αυτούς τους δύο μήνες» ανέφερε, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι «να επιδοτήσουμε σε πρώτη φάση τον μήνα Αύγουστο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]