Ελικόπτερο της πυροσβεστικής δέχθηκε επίθεση με πέτρες στο Ηράκλειο Κρήτης

16 Ιουλίου 2024

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής δέχθηκε επίθεση με πέτρες στο Ηράκλειο Κρήτης

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην φωτιά που ξέσπασε στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν ένα ελικόπτερο την ώρα που πήγαινε για να γεμίσει νερό δέχτηκε επίθεση με πέτρες..!

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο πήγε στη λιμνοδεξαμενή, στην περιοχή των Δαμανίων, για να γεμίσει με νερό και δέχθηκε επίθεση με πέτρες από αγνώστους που προφανώς δεν ήθελαν να… σπαταλήσει η πυροσβεστική το νερό τους για την κατάσβεση φωτιάς!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το cretalive, υπάρχει η μαρτυρία πιλότου ο οποίος είπε ότι είδε τουλάχιστον ένα άτομο να σταματά με μια δίκυκλη μηχανή και να μαζεύει πέτρες, προκειμένου να τις πετάξει στο ελικόπτερο.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, ανέφερε ότι επισήμως δεν έχει φτάσει σε αυτόν καμία σχετική καταγγελία, ωστόσο έχει προχωρήσει σε μια πρώτη ανεπίσημη έρευνα, από την οποία δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοκοσάλης τόνισε πως έστειλε άμεσα άνθρωπο στην επίμαχη λιμνοδεξαμενή, ωστόσο δεν εντοπίστηκε κάποια ύποπτη κίνηση, ενώ τα ελικόπτερα  ανεφοδιάζονταν κανονικά.

Ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων υπογράμμισε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της δύσκολης αυτής ημέρας, «οι λιμνοδεξαμενές και στα Δαμάνια και στα Αρμανώγεια εξυπηρετούσαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και οι άνθρωποι της περιοχής προσπαθούσαν με ολα τα μέσα που διέθεταν να βοηθήσουν».

«Φυσικά σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές, αν αποδειχτεί ότι ισχύουν, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Πρέπει η Αστυνομία να τις διερευνήσει και να μην στιγματίζεται μια ολόκληρη περιοχή», κατέληξε ο κ. Κοκοσάλης.

Το απίστευτο περιστατικό έχει γίνει γνωστό στις αρχές που διεξάγουν έρευνες για να βρεθούν οι πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]