Δύσκολο Αύγουστο θερμότερο του κανονικού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

16 Ιουλίου 2024

Δύσκολο Αύγουστο θερμότερο του κανονικού προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Ο καύσωνας συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα και οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Ο καιρός θα παραμείνει καυτός τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή (19/07/2024), με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να μιλούν για έναν δύσκολο Αύγουστο θερμότερο του κανονικού.

Ο παρατεταμένος καύσωνας και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν λένε να κοπάσουν ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποιεί συνεχώς το έκτακτο δελτίο καιρού.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες κυρίως την Τετάρτη (17-7-2024) και την Πέμπτη (18-7-2024) θα κυμαίνονται περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρεται, «οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλη αβεβαιότητα και σκοπό έχουν την εκτίμηση της τάσης στην μηνιαία και εποχιακή εξέλιξη των μέσων καιρικών συνθηκών».

Σύμφωνα με το 95% των διαθέσιμων σεναρίων, η μέση θερμοκρασία Αυγούστου θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με περίοδο αναφοράς από το 1993 μέχρι το 2016.

Τα πιθανότερα σενάρια είναι να σημειωθούν αποκλίσεις της τάξης των 1-2 βαθμών Κελσίου (45%) και 0-1 βαθμών Κελσίου (36%).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]