Για γέλια και για κλάματα: Αποβίβαση τουριστών όχι στην προβλήτα αλλά μέσα στην θάλασσα

13 Ιουλίου 2024

Για γέλια και για κλάματα: Αποβίβαση τουριστών όχι στην προβλήτα αλλά μέσα στην θάλασσα

Απίστευτες εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όταν πλοίο στην παραλία Μπάλου Κισάμου Χανίων,  έκανε αποβίβαση τουριστών μέσα στην θάλασσα. Είναι από αυτές τις εικόνες που βλέπει κανείς και δεν ξέρει τι να κάνει “ να βάλει τα γέλια ή τα κλάματα

Ο Μπάλος έχει ψηφιστεί μια από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου, κάτι που πραγματικά δημιουργεί αίσθημα λύπης, το γεγονός ότι είναι προσβάσιμη με αυτόν τον απίστευτο και απαράδεκτο τρόπο

Δήμαρχος Κισσάμου για την «απόβαση» στην παραλία του Μπάλου: Κακώς έγινε  κάτι τέτοιο - Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα
Μπάλος: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με την εξέδρα, μετά τις εικόνες ντροπής  (βίντεο) | ekriti.gr

Σκηνές που δεν θα μπορούσαν να μην γίνουν viral, αφού από μόνο του το θέαμα είναι πρωτοφανές, όταν βλέπεις τους τουρίστες να αποβιβάζονται με τα πράγματά τους μέσα στο νερό προκειμένου να βγουν στην παραλία.

Όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν, οι τουρίστες αναγκάζονται να βουτήξουν στο νερό μέχρι τον λαιμό προκειμένου, να προσεγγίσουν την παραλία λόγω της απουσίας πλωτής εξέδρας που θα επέτρεπε την ομαλή απόβαση τους.

Τι έχει συμβεί και βλέπουμε αυτές τις εικόνες;

Η εταιρεία που κάνει τις μετακινήσεις σε αυτή την πανέμορφη παραλία, είχε άδεια από το Σεπτέμβριο του 2023 για να τοποθετήσει μια πλωτή εξέδρα για να μπορεί να αποβιβάζει τους επισκέπτες στην παραλία.

Όμως την άνοιξη με απόφαση του Υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας, η άδεια αυτή ανακλήθηκε καθώς η συγκεκριμένη παραλία “μπήκε μέσα στις απάτητες παραλίες“, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε κατασκευή ή πλωτή εξέδρα, που μπορεί να υπήρχε έπρεπε να απομακρυνθεί καθώς δεν επιτρέπεται τίποτα που να αλλάζει την φυσική μορφή της παραλίας.

Μετά από αντιδράσεις των κατοίκων και τον σάλο που δημιουργήθηκε για τις εικόνες ντροπής που δεν μας τιμάνε σαν Έλληνες, για την ανάκληση της άδειας να μπει η πλωτή εξέδρα, ανακοινώθηκε νέα απόφαση με φύλλο της κυβερνήσεως στις 11 Ιουνίου, η οποία επέτρεπε κατ΄εξαίρεση να μπει η συγκεκριμένη εξέδρα προκειμένου να γίνεται η αποβίβαση των επισκεπτών.

Έτσι μετά από όλες αυτές “τις ανακλήσεις” φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε εδώ και ένα μήνα, το πλοίο να προσεγγίζει την παραλία και από τον καταπέλτη που ρίχνει μέσα στη θάλασσα, οι τουρίστες να αναγκάζονται να βουτήξουν στην θάλασσα.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως τα πράγματα μπήκαν στην θέση τους και η δοκιμασία των επιβατών έλαβε τέλος καθώς σήμερα το πρωί του Σαββάτου (13/07) επανατοποθετήθηκε η πλωτή εξέδρα, που είχε αφαιρεθεί το προηγούμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης μιλώντας στην EΡΤΝews είπε:

«Θέματα που πρέπει να λύνονται σε πέντε λεπτά εμποδίζονται από τη γραφειοκρατία. Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες πριν την τουριστική περίοδο και φτάσαμε στην κατάληξη που βλέπουμε. Θέλουμε πάνω απ’ όλα να αναδείξουμε τα καλά και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Από σήμερα η εξέδρα είναι στη θέση της και όλα βαίνουν κανονικά».

Η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα καθώς έχει αποκατασταθεί η εξέδρα αποβίβασης. Κακώς έγινε η απόσυρση της πλωτής εξέδρας. Από σήμερα οι επισκέπτες θα αποβιβάζονται κανονικά χωρίς να χρειάζεται να περπατούν μέσα στο νερό»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]