Προσοχή: Απάτη μέσω social media για ετήσια δωρεάν εισιτήρια

11 Ιουλίου 2024

Προσοχή: Απάτη μέσω social media για ετήσια δωρεάν εισιτήρια

Με ανακοίνωση του ο ΟΑΣΑ εφιστά την προσοχή του επιβατικού κοινού για απόπειρα εξαπάτησης μέσω των social media για ετήσια δωρεάν εισιτήρια.

Με πλαστούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούν παράνομα την επωνυμία του Οργανισμού ΟΑΣΑ, δημιουργούν παραπλανητικές διαφημίσεις στα social media, παροτρύνοντας τους ανυποψίαστους πολίτες, κάνοντας ένα κλικ σε ένα ψεύτικο link, να αποκτήσουν δωρεάν κάρτα 12μηνης διάρκειας για τις μετακινήσεις τους.

Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς - Πώς θα πληρώνουμε |  carandmotor.gr
Οι τραπεζικές κάρτες μετατρέπονται σε εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες  της Αθήνας | Athens Voice

Ο ΟΑΣΑ προειδοποιεί ότι η επίσκεψη σε αυτούς τους συνδέσμους “στα links” που σας ζητούν να κάνετε κλικ, μπορεί να οδηγήσει σε επιζήμιες ενέργειες, όπως αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και κωδικών ασφαλείας, ή αποστολή χρηματικών ποσών για υποτιθέμενες αγορές.

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διακοπή των δημοσιεύσεων αυτών, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

«Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή του επιβατικού κοινού, καθώς οι ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media, διαθέτουν αληθοφανή χαρακτηριστικά (εμφανίζεται η επωνυμία του ΟΑΣΑ και το λογότυπο της ATH.ENA card)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]