Προειδοποίηση μετεωρολόγων: “Καμίνι” η χώρα όλο τον Ιούλιο

11 Ιουλίου 2024

Προειδοποίηση μετεωρολόγων: “Καμίνι” η χώρα όλο τον Ιούλιο

Δυστυχώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων επαληθεύονται καθώς ήδη τα  θερμόμετρα έχουν χτυπήσει κόκκινο και από ότι μας λένε τον επόμενο τουλάχιστον 15νθήμερο, σχεδόν μέχρι τα τέλη του Ιούλιου,  η χώρα θα μετατραπεί κυριολεκτικά σε “Καμίνι”.

«Η θερμοκρασία αυτές τις μέρες είναι 6-8 °C πάνω από τη μέση τιμή για τον Ιούλιο»

Αφόρητη είναι ζέστη των τελευταίων ημερών στη χώρα μας και σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ο υδράργυρος καθημερινά θα φτάνει τους 38-41 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του βάση των προβλέψεων μεγάλες είναι οι πιθανότητες οι υψηλές θερμοκρασίες να διατηρηθούν μέχρι και τις αρχές Αυγούστου, δημιουργώντας συνθήκες επικίνδυνες  για τους πολίτες.

Δεν θυμάμαι καλοκαίρι με τον υδράργυρο στους 38-41 βαθμούς κελσίου, για σχεδόν ένα ολόκληρο μήνα“, τόνισε με ανησυχία

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας συνιστά στους πολίτες να οπλιστούν «με υπομονή, καθώς έρχεται ζέστη διαρκείας».

«Δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι εποχικές προγνώσεις για ένα θερμό καλοκαίρι.

Μετά τον περασμένο Ιούνιο ο οποίος ήταν ο πιο ζεστός τουλάχιστον τα τελευταία 65 χρόνια για τη χώρα, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το  δεύτερο  δεκαήμερο του Ιούλη» τονίζει χαρακτηριστικά.

Το νέο αυτό κύμα ζέστης θα αρχίσει, σύμφωνα με τον ίδιο, φαίνεται να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Μακεδονία, Πελοπόννησο.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης  κάνει λόγο για επιμονή της πολλής  ζέστης για αρκετές ημέρες,  ζητώντας από όλους:

«να αφήσουμε στην άκρη για τις επόμενες 10 με 15 ημέρες δραστηριότητες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό, ακολουθούμε τις ιατρικές οδηγίες τις οποίες και θα πρέπει να αναζητούμε όταν καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά ».

«Δεν μιλάμε για ακραία ζέστη, αλλά όπως τονίζουμε κάθε καλοκαίρι, η ζέστη λειτουργεί αθροιστικά στην επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού και η μεγάλη διάρκεια κουράζει αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό κι όχι μόνο» προσθέτει ο κ. Μαρουσάκης.

Η Φύση έχει τους μηχανισμούς να επαναφέρει την κανονικότητα απλά αυτό δεν θα γίνει με ήπιο τρόπο και θα πρέπει να θωρακιστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]