Κύκλωμα εκβιαστών: Μετακινήσεις και σαρωτικές αλλαγές στις υγειονομικές υπηρεσίες από τον Χαρδαλιά

10 Ιουλίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Μετακινήσεις και σαρωτικές αλλαγές στις υγειονομικές υπηρεσίες από τον Χαρδαλιά

Σε σαρωτικές αλλαγές και μετακινήσεις στις υπηρεσίες υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής προχωρά άμεσα ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και τη σύλληψη συνολικά 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για ανάμιξή τους στο κύκλωμα εκβιαστών.

Και οι 12 εμπλεκόμενοι τέθηκαν άμεσα σε αργία. Εννέα εξ αυτών, εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια που αμαυρώνει το κύρος της περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» είναι το μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά.

Στο κύκλωμα εκβιασμών 23 εμπλεκόμενοι και 14 συλλήψεις-Καρατομήθηκαν από  τον Χαρδαλιά οι επόπτες Υγείας | Pentapostagma

Στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Αττικής προτίθεται να προχωρήσει σε αλλαγές στις ελεγκτικές υπηρεσίες με δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία τους, με ενίσχυση των «αδιάφθορων», δηλαδή της υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση και με κλήρωση των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου.

Οι επικείμενες αλλαγές δρομολογούνται στους παρακατω τρεις άξονες:

  • Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς
  • Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα
  • Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ  ανακοίνωσε ότι ανεστάλη η κομματική ιδιότητα δύο μελών του, υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού, που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά τρεις υπάλληλοι του υπουργείου εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στη δράση του κυκλώματος που παρείχε προστασία σε καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ακινήτων έναντι αδρής αμοιβής, το οποίο εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση της σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες είναι σοκαριστικά

Ένα σημειωματάριο που κρατούσαν και συγκεκριμένα η αρχηγός, η 43χρονη Νάνσυ, ήταν αυτό που τους «έκαψε».

Η ίδια κρατούσε δύο τετράδια σημειώσεων, όπου μέσα καταγράφονται τα έσοδα και έξοδα ουσιαστικά της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος εκβιασμών καταστηματαρχών που η ίδια τουλάχιστον φέρεται να διεύθυνε.

Στο σημειωματάριο φαίνεται η ημερομηνία 15/7/2021. Δηλαδή για τουλάχιστον τρία χρόνια. από ότι φαίνεται το κύκλωμα δρούσε, σύμφωνα τουλάχιστον με τις σημειώσεις που είχε στην κατοχή της η 43χρονη αρχηγός και από ότι φαίνεται υπήρχε και μια επέκταση.

Πέρα από τον κεντρικό τομέα της Αθήνας φαίνεται να έχουν επεκταθεί και στον βόρειο και στον δυτικό τομέα με εκβιασμούς καταστηματαρχών σε Κηφισιά, Αγία Παρασκευή και Περιστέρι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]