«Καμίνι» η χώρα: Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες – Που θα έχει 40άρια

10 Ιουλίου 2024

«Καμίνι» η χώρα: Ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες – Που θα έχει 40άρια

«Κόκκινο» συναγερμό έχουν σημάνει οι μετεωρολόγοι για τον καύσωνα διαρκείας που θα πλήξει την χώρα μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, Άνεμοι έως 8 μποφόρ και 40άρια την Τετάρτη, οι υψηλές θερμοκρασίες θα επιμείνουν, σε συνδυασμό με τους δυνατούς βοριάδες.

Ειδικότερα, στα Επτάνησα και στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και τις Σποράδες αναμένεται μόνο ηλιοφάνεια ενώ λίγες τοπικές βροχές ίσως να σημειωθούν στον Έβρο.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα επικρατήσουν στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Καμίνι η χώρα! Ξεπέρασε τους 38 °C η θερμοκρασία σε Στερεά Ελλάδα και  Θεσσαλία - Αναμένονται 40άρια στην Αθήνα (LIVE) - Documento

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνομαι στους 38-40 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 38-39 στα βόρεια, στους 39-40 στα ανατολικά, ηπειρωτικά τμήματα και στους 33-37 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες παντού 4-5 μποφόρ στα Επτάνησα και 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με θερμοκρασία 27-38 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 26-38 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Την Πέμπτη αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα. Η υψηλή θερμοκρασία θα συνεχίσει ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κρατηθεί στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες.


Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]