Ανδρουλάκης: «Θα βρεθεί τρόπος να είναι υποψήφιος ο κ. Δούκας»

10 Ιουλίου 2024

Ανδρουλάκης: «Θα βρεθεί τρόπος να είναι υποψήφιος ο κ. Δούκας»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης , μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ξεκαθάρισε πως «θα βρεθεί ένας τρόπος, ώστε να είναι υποψήφιος ο κ. Δούκας, θα γίνει αλλαγή στο καταστατικό για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα»

«Δεν έχει κανένα πολιτικό νόημα αυτή η συζήτηση και δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα», η τροπολογία για το ασυμβίβαστο υπάρχει από το 2008 και το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου, «αυτό που έκανα εγώ ως Γραμματέας του κόμματος είναι πως όταν επιλέξεις να είσαι στο κράτος, δεν επιτρέπεται να είσαι και τα Όργανα». τόνισε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας «ευπρόσδεκτες» όλες τις υποψηφιότητες.

«Έπρεπε να γνωρίζει τη διάκριση ο κ. Δούκας», έσπευσε να σχολιάσει ο κ. Ανδρουλάκης, εξαπολύοντας αιχμές στον Δήμαρχο Αθηναίων.

«Δεν με τρομάζει καμία υποψηφιότητα, θέλω πολιτική συζήτηση», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας πάντως «άγαρμπο» τον τρόπο που άνοιξε το θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητα Δούκα, τον οποίο στήριξε ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε πως «στην Πολιτική και στη ζωή υπάρχουν πολλές εκπλήξεις για αυτό είναι γοητευτική και η ζωή και η Πολιτική… Δεν θα μπω όμως σε καμία διένεξη».

Κάνοντας την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «περίμενα να πάμε ακόμα καλύτερα, αλλά το ΠΑΣΟΚ μέσα σε 2,5 χρόνια που είμαι πρόεδρος μεγάλωσε».

«Δεν υπάρχουν μάγοι στην Πολιτική, να μας πουν πως θα φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 25-30%», πρόσθεσε στη συνέχεια απευθυνόμενος στους αμφισβητίες του και επίδοξους διεκδικητές της ηγεσίας.

Αναφερόμενος στη στρατηγική του, είπε πως αυτή συμπυκνώνεται στο ότι «πρέπει να δυναμώσει το ΠΑΣΟΚ και να διευρυνθούμε αμφίπλευρα».

Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης φάνηκε αισιόδοξος ότι «θα ξεπεράσουμε γρήγορα την εσωστρέφεια με θετικό τρόπο».

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι «ο Ανδρουλάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε με νόημα: «Ας δούνε το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέλεξαν νέο αρχηγό και πήγαν ακόμα χαμηλότερα…».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε κυβέρνηση το 1974, αλλά μετά από 7 χρόνια… Εγώ κατέβηκα με ένα Πρόγραμμα, εισήγαγα θέματα στο δημόσιο διάλογο ως υποψήφιος. Όταν έχεις θέσεις, βοηθάς τη διαδικασία και δεν την κάνεις πασαρέλα». συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι «κάποια παλιά στελέχη προσπαθούν να αμπαλάρουν το πρωθυπουργίσιμο με το διαχειρίσιμο».

Αφού είπε πως «ο πρόεδρος δεν είναι συλλογικό αξίωμα στο κόμμα», στη συνέχεια τόνισε ότι «δεν υπήρξε κανένας αποκλεισμός στα ψηφοδέλτια, ενώ στη διαβούλευση για το Πρόγραμμα του κόμματος δεν υπήρξαν διαφωνίες».

Μιλώντας για τα δικά του λάθη, ο κ. Ανδρουλάκης παραδέχθηκε πως ήταν «λάθος μου που δεν έδωσα ξεκάθαρο μήνυμα όσον αφορά στις πάγιες θέσεις μας» και πιο συγκεκριμένα είπε πως «το ΠΑΣΟΚ για 3,5 μήνες ήταν πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, αλλά τον Φεβρουάριου εκπέμψαμε μια κακή εικόνα στη Βουλή. Και ήταν λάθος μου που δεν ήμουν κάθετος σε κάποια πράγματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]