Χαλικιά Βάτα | Η σμαραγδένια παραλία της Μάνης

6 Ιουλίου 2024

Χαλικιά Βάτα | Η σμαραγδένια παραλία της Μάνης

Η Πελοπόννησος φημίζεται για τις όμορφες και μεγάλες παραλίες της. Γαλαζοπράσινα νερά, γυαλιστερά βοτσαλάκια, απέραντη αμμουδιά και πυκνή βλάστηση είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους που τις κάνει ξεχωριστές αλλά και πόλο έλξης για τους λάτρεις των παραθαλάσσιων περιοχών.

Όπως σας έχω υποσχεθεί, φέτος το καλοκαίρι θα σας παρουσιάσω παραλίες οι οποίες αξίζουν να τις επισκεφθείτε, γιατί το καλοκαίρι χρειάζεται όμορφες στιγμές, πολλές βουτιές και ατελείωτες ώρες χαλάρωσης  στην θάλασσα. Σαν χώρα φημιζόμαστε για τον ήλιο και το καλοκαίρι μας, οπότε πρέπει να το ζούμε και ανάλογα.

Το σημερινό μας αφιέρωμα αναφέρεται στην Χαλικιά Βάτα, την σμαραγδένια παραλία της ανατολικής Μάνης. Το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα  της περιοχής ,με την  ελάχιστη βλάστηση αλλά και το πετρώδες τοπίο, δεσπόζει μπροστά στα μάτια μας αλλά παράλληλα τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας σε συνδυασμό με τα κάτασπρα βότσαλα της κλέβουν την παράσταση και ενισχύουν την ανυπομονησία να βάλεις το μαγιό σου και απλά να βουτήξεις!

Η διαδρομή προς την Χαλικιά Βάτα περνά από επαρχιακό οδικό δίκτυο με αρκετές στροφές και σε κάποια σημεία έχει  ανηφορικό οδόστρωμα.

Όπως βλέπετε Η πανοραμική της θέα είναι μοναδική και αποτυπώνει πλήρως το μέγεθος της. Η Χαλικιά Βάτα έχει εύκολη πρόσβαση και είναι κατάλληλη  για όλες τις ηλικίες . Εάν τα βότσαλα γενικά δεν είναι και τα αγαπημένα σας σίγουρα θα σας δυσκολέψει λίγο το περπάτημα αλλά με τα κατάλληλα παπούτσια ή παντόφλες δεν θα έχετε κανένα απολύτως θέμα.

Στο σημείο υπάρχει και μια παραδοσιακή πέτρινη ταβερνούλα ιδανική για πολύ καλό φαγητό και στιγμές ξεκούρασης μετά από το μπάνιο. Παρόλο που η παραλία συγκεντρώνει αρκετό κόσμο δεν θα σας στερήσει της στιγμές ηρεμίας, θα απολαύσετε τον ήλιο, το μπάνιο σας και θα μπορείτε ακόμη και να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο η να ακούσετε χαλαρή μουσική.

Τέλος η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της. Διαθέτει ελάχιστες ομπρέλες και ξαπλώστρες λόγω της ταβέρνας που υπάρχει εκεί αλλά εάν ο κόσμος είναι αρκετός σίγουρα δεν θα τους καλύψει όλους. Καλό είναι πριν την επισκεφθείτε να έχετε δικό σας εξοπλισμό.

Το καλοκαίρι είναι η ομορφότερη περίοδος του χρόνου. Οι αναμνήσεις που δημιουργούμε αυτό τον καιρό μένουν χαραγμένες πάντα στην μνήμη μας. Ζήστε στο έπακρο κάθε στιγμή και  αδειάστε το μυαλό και την ψυχή σας από τα αρνητικά της ρουτίνας. Εμείς ανανεώνουμε το διαδικτυακό μας ραντεβού για το μεθεπόμενο Σάββατο με συνέντευξη φωτογράφου.

Εσείς παραμένετε συντονισμένοι στον Νο1  διαδικτυακό σταθμό της πόλης.

Τον Planetwebradio.gr φυσικά!


[There are no radio stations in the database]