Καιρός: Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί σήμερα

4 Ιουλίου 2024

Καιρός: Aλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από σήμερα αφού θα χαρακτηρίζεται από ισχυρές βροχές και καταιγιδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τα φαινόμενα, θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η επικείμενη κακοκαιρία εξπρές έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, καθώς αρκετές περιοχές της χώρας θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Οι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια «ειδικά γι’ αυτήν την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα» και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με τις προγνώσεις, τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές (δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες). Επιπλέον, όπως ανέφερε το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα».

Από το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικοι σε περιοχές της Μακεδονία και της Θράκης έχουν λάβει SMS από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα, που ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και θα διαρκέσουν ως σήμερα το μεσημέρι.


[There are no radio stations in the database]