Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική – Προκλήθηκαν φωτιές από τους κεραυνούς

4 Ιουλίου 2024

Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική – Προκλήθηκαν φωτιές από τους κεραυνούς. Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός και στην Αττική με ισχυρές καταιγίδες καθώς έχουν προκληθεί και φωτιές από τους κεραυνούς, με τις επόμενες ώρες να επιδεινωθεί η κακοκαιρία σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία εξπρές που ξεκίνησε το πρωί από την βόρεια Ελλάδα και συνεχίζεται σε πολλές περιοχές με κύριο χαρακτηριστικό την κεραυνική δραστηριότητα, την έντονη βροχόπτωση ακόμη και το χαλάζι.

Μάλιστα, οι δεκάδες κεραυνοί που έπεσαν προκάλεσαν την εκδήλωση πυρκαγιών σε δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις ενώ είχαμε ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην Αττική οι κεραυνοί προκάλεσαν την εκδήλωση πυρκαγιάς στον Διόνυσο, στο Χαλάνδρι και στον Μαραθώνα. Στον Άγιο Στέφανο κλειστή για τα οχήματα είναι η διάβαση στον κόμβο της περιοχής, λόγω πλημμυρικών φαινομένων από τη συσσώρευση υδάτων.

Σφυροκοπά τα βόρεια προάστια της Αττικής η κακοκαιρία που είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες με τους μετεωρολόγους να προτρέπουν τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία λόγω κεραυνών.

Η Πολιτική Προστασία έχει καλέσει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Ήδη στα βόρεια προάστια καταγράφονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ειδικότερα οι ουρανοί έχουν ανοίξει σε Άνοιξη, Άγιο Στέφανο και Δροσιά.

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, καταρρακτώδης βροχή έπεφτε στον Διόνυσο, χαλάζι στον Άγιο Στέφανο, ενώ βροχή έπεφτε σε Βαρυμπόμπη, Εκάλη και Τατόι.

Με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας καλεί τους πολίτες να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία υπό τον φόβο κεραυνών ενώ τονίζει πως μετά τις 9 το βράδυ θα υπάρξει υποχώρηση των φαινομένων. 

Καταρρακτώδης βροχή έπεσε και στα Σπάτα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι. Τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν επίσης την Παλλήνη, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Ραφήνα, ενώ στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε και η περιοχή Λιμικό στο Πόρτο Ράφτη.

Παράλληλα, μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική και Καβάλα.

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί σε αγροτικές περιοχές της Νέας Φώκαιας, της Νέας Ποτίδαιας και των Βραστάμων της Χαλκιδικής, στη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε τον Νομό. Από το χαλάζι προκλήθηκαν ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες. Η βροχόπτωση ξεκίνησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ωστόσο το ύψος της βροχής που έπεσε στον Νομό δεν ήταν τελικά τόσο μεγάλο, όσο προέβλεπαν τα μετεωρολογικά μοντέλα.

Το φαινόμενο εξελίχθηκε ομαλά, δίχως να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα, ωστόσο οι υπηρεσίες εξακολουθούν και παραμένουν σε επιφυλακή

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]