Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ενημερωτική εκδήλωση στα Άνω Λιόσια με θέμα την ανάπτυξη και λειτουργία LOGISTICS CENTER στο Δήμο Φυλής

28 Ιουνίου 2024

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής  με θέμα: «LOGISTICS CENTER ΦΥΛΗΣ – Εθνικό Κέντρο Μεταφορών με Στρατηγική Σημασία για την Δυτική Αττική», στην ασφυκτικά γεμάτη Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυλής στα Άνω Λιόσια.

Ο κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΤΑΙΠΕΔ & Εθνικού Συμβουλίου Logistics, Καθηγητής Μεταφορών και Logistics Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  αναφέρθηκε με εμπεριστατωμένο τρόπο στα οφέλη που θα αποκομίσει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φυλής καθώς θα αλλάξει το αναπτυξιακό της μοντέλο σε βάθος χρόνου μετά από την εξέλιξη αυτή. Παρουσίασε τόσο την υφιστάμενη κατάσταση, με την 1/7/2024 να αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ώστε να αναδειχθεί στην συνέχεια ο ιδιώτης ανάδοχος – επενδυτής, όσο και τον οδικό χάρτη με τα επιμέρους βήματα και ενέργειες από τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να μπορέσει με δόκιμο τρόπο να πάρει «σάρκα και οστά» το εγχείρημα αυτό. Τέλος, απάντησε σε πλειάδα ερωτήσεων που τέθηκαν από το ενδιαφερόμενο κοινό για ζητήματα σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης.

Η κ. Αλεξάνδρα Νάσσου, Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ανάπτυξης Εφοδιαστικής (ΥΠΑΝΕΦ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σημείωσε πως η επιτακτική ανάγκη να μεταφερθούν περί τις 390 υφιστάμενες μεταφορικές επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, δημιούργησε την «ευκαιρία» για το Δήμο Φυλής την οποία άδραξαν οι ιθύνοντες και η πολιτική ηγεσία του Δήμου εκτιμώντας ότι η επένδυση αυτή όπως και αντίστοιχες που ταυτόχρονα υλοποιούνται στον κλάδο των logistics στη χώρα μας, θα εισφέρει όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Ο κ. Χρήστος Παππούς ως Δήμαρχος Φυλής, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στην ιστορική αναδρομή του project και το πως εξελίχθηκαν οι ενέργειες υλοποίησης των εμπλεκόμενων μερών μετά από τρία χρόνια, τόνισε εμφατικά ότι όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία μελλοντικά το επιχειρηματικό πάρκο logistics ως οργανωμένος υποδοχέας, ευελπιστεί η τοπική κοινωνία να «βγάλει» από πάνω της ο Δήμος Φυλής τον χαρακτηρισμό του ως ο Δήμος της «χωματερής» και να αντικατασταθεί αυτό με τον Δήμο της «ανάπτυξης».

Τέλος, ο κ. Ηλίας Μουσταΐρας, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής ευχαρίστησε τους εξαίρετους ομιλητές που αποτέλεσαν εχέγγυο για την υψηλού επιπέδου ενημέρωση που παρείχαν  στο κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ένωσης και γέμισε την αίθουσα. Τόνισε δε, ότι το θέμα της εκδήλωσης αναμένεται να απασχολήσει τα επόμενα χρόνια τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής, εκτιμώντας ότι θα δρομολογηθούν σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Αττικής βράβευσε τον Δήμαρχο Φυλής, κ. Χρήστο Παππού αποδίδοντάς του τιμητική πλακέτα, για τη προσφορά του στην δημιουργία logistics center στο Δήμο του.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας έδωσαν το παρόν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κώτσηρας και ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης, ενώ το Βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελο Λιάκο εκπροσώπησε ο υπεύθυνος του Γραφείου του και Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου κ. Γιάννης Μαυροειδάκος.

Παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Σταύρος Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Logistics (CEEL) Χρήστος Κάκκαβας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι από το χώρο των επιχειρήσεων (ΒΙΟΠΑ Άνω Λιοσίων) και εν γένει των Logistics.

Από πλευράς του Δήμου Φυλής παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και αναπλ. Δήμαρχοι, Πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη.

Τον συντονισμό της εσπερίδας είχε ο δημοσιογράφος κ. Αναστάσιος Ατζάμπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]