Το αντικείμενο που απειλεί την ταχύτητα του internet υπάρχει σε κάθε σπίτι – Ποια άλλα είναι στη λίστα

27 Ιουνίου 2024

Το αντικείμενο που απειλεί την ταχύτητα του internet υπάρχει σε κάθε σπίτι – Ποια άλλα είναι στη λίστα

Υπάρχουν πάρα πολλά οικιακά αντικείμενα και συσκευές που θα μπορούσαν να καταστρέψουν την ταχύτητα της σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, αλλά ένα από αυτά που σίγουρα δεν πάει το μυαλό σας είναι μια πραγματική απειλή για το internet.

Ο καθρέφτης σας έχει την ικανότητα να επηρεάσει την συνδεσιμότητα καθώς αποτελείται από ένα λεπτό στρώμα μετάλλου που μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στη θύρα των καλωδίων, αποκάλυψε η Virgin Media O2, έπειτα από δημοσκόπηση σε 2.000 άτομα που έδειξε ότι αν και πολλοί ξέρουμε πού πρέπει και πού δεν πρέπει να τοποθετούμε το ρούτερ μας, ωστόσο εξακολουθούμε να το βάζουμε στο λάθος σημείο.


Οι μεγάλοι καθρέφτες αντανακλούν το σήμα του wi-fi.

Αν ο καθρέφτης βρίσκεται πίσω από το router σας, τότε η αντανάκλαση αυτή δρα θετικά και θα ενισχύσει το σήμα του.

Αν, όμως, ανάμεσα στο router και τον υπολογιστή σας παρεμβάλλεται για παράδειγμα το μπάνιο, τότε μην περιμένετε να έχει τις καλύτερες επιδόσεις.

Μια χρήσιμη συμβουλή για να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας είναι το τεστ οπτικής επαφής, σύμφωνα με τη Sun.

Αν μπορείτε, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να βλέπετε το ρούτερ σας εκεί που το χρειάζεστε περισσότερο. Έτσι, εάν περνάτε τον περισσότερο χρόνο στο γραφείο σας, είναι καλύτερο να βρίσκεται εκεί.

Ο Gareth Lister, Διευθυντής Συνδεσιμότητας της Virgin Media O2, δήλωσε:

«Η ευρυζωνικότητα αποτελεί βασικό μέρος της καθημερινής ζωής. Είτε εργάζεστε από το σπίτι, είτε κάνετε μια ηλεκτρονική αγορά, είτε παρακολουθείτε εκείνη τη σειρά που πρέπει να δείτε, η συνδεσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων αυτών.

Ωστόσο, η συνειδητή τοποθέτηση του ρούτερ σας είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται».

Συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος πηγάζει από την εταιρεία παροχής διαδικτύου ή από τις ρυθμίσεις στο ρούτερ, ωστόσο εκτός από τον καθρέφτη υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο τους και να επηρεάσουν τους ρυθμού που σερφάρετε..

1. Φούρνοι μικροκυμάτων

Σε όλα τα σύγχρονα σπίτια η κουζίνα είναι στον ίδιο χώρο με το σαλόνι – εκεί δηλαδή που βρίσκεται συνήθως και το ασύρματο router.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι η πρώτη οικιακή συσκευή η οποία εκπέμπει παρεμβολές στα 2.4GHz, που είναι η συχνότητα στην οποία εκπέμπεται το σήμα του wi-fi.

Σύμφωνα με έρευνες, σε απόσταση μέχρι και 8 μέτρα από το φούρνο μικροκυμάτων την ώρα που βρίσκεται σε λειτουργία, η μεταφορά δεδομένων μπορεί να μειωθεί έως και 64%, ενώ μικρότερα προβλήματα μπορούν να εντοπιστούν μέχρι την απόσταση των 50 μέτρων.

2. Ασύρματα ηχεία και controllers

Παρόλο που οι ασύρματες συσκευές διευκολύνουν την καθημερινότητα μας, το πρόβλημα είναι πως συχνά παρεμβάλλονται στα 2.4GHz του wi-fi.

Τα ασύρματα τηλέφωνα, ωστόσο, συνήθως δεν έχουν αυτό το πρόβλημα, καθώς επικοινωνούν σε διαφορετικό φάσμα συχνοτήτων – εκτός κι εάν έχετε αγοράσει το τηλέφωνό σας από ορισμένες ασιατικές εταιρείες, όπου μπορεί όντως να είναι ρυθμισμένο στα 2.4GHz.

3. Bluetooth

Οι σύγχρονες συσκευές Bluetooth λειτουργούν σε συχνότητες που δεν επηρεάζουν το wi-fi. Παλαιότερα, όμως, gadgets, φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα.

4. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Τα φωτάκια που στολίζουν πολλές γωνίες του σπιτιού κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων, επηρεάζουν αρνητικά την ισχύ του σήματος του ασύρματου δικτύου σας – ειδικά όταν αναβοσβήνουν με συχνότητα που συντονίζεται γύρω από τα 2.4 GHz.

5. Άλλα υλικά

Καμιά φορά δεν είναι τα gadgets του σπιτιού που μπλοκάρουν το wi-fi σας, αλλά το ίδιο το σπίτι! Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει συρμάτινο πλέγμα μέσα στον τοίχο (π.χ. για να κρατάει το υλικό της μόνωσης), θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει καταστρεπτική επίδραση στο δίκτυο.

6. Καλώδια ρεύματος

Οτιδήποτε έχει μέταλλο στο εσωτερικό του, μπορεί να μειώσει το σήμα του wi-fi.

Τα καλώδια, ωστόσο, προσθέτουν και τον ηλεκτρισμό στην εξίσωση, με αποτέλεσμα η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να μπορεί, θεωρητικά, να παράγεται σε συχνότητες που να επηρεάζουν το σήμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, οι παρεμβολές αυτές είναι χαμηλές.


7. Παλιές τηλεοράσεις CRT

Σύμφωνα με τη British Telecom, μία πολύ παλιά τηλεόραση CRT δημιουργούσε πρόβλημα στο ασύρματο διαδίκτυο μιας ολόκληρης γειτονιάς!

Η εταιρεία αναγκάστηκε, τελικά, να αγοράσει μια νέα τηλεόραση σε έναν άνθρωπο, καθώς το ελαττωματικό τροφοδοτικό της τηλεόρασής του επηρέαζε το wi-fi σε ακτίνα 200 μέτρων!

8. Ενυδρεία

Βάλτε το router σας δίπλα σε ένα ενυδρείο ενάμισι μέτρου, και θα έχετε μια θαυμάσια «σκιά» στο δίκτυό σας από την άλλη πλευρά του νερού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]