Ρεύμα: Έχουν πάρει φωτιά τα οικιακά τιμολόγια με αύξηση έως και 61% σε τρεις μήνες!

25 Ιουνίου 2024

Ρεύμα: Νέες αυξήσεις περιμένουν τους καταναλωτές ρεύματος τον Ιούλιο 2024 σε ποσοστό που υπολογίζεται στο 18%. Οι νέες αυξήσεις έρχονται να προστεθούν σε μπαράζ ανατιμήσεων σε σημείο η μεγαβατώρα ν’ αγγίζει τα 100 ευρώ.

Έτσι, ενώ το μπλε τιμολόγιο φαινόταν λιγότερο ελκυστικό στην αρχή, τώρα οι καταναλωτές βλέπουν τα πράσινα τιμολόγια που είχαν κυμαινόμενη τιμή να έχουν κάνει limit up ανατιμήσεων!

Εξαιτίας μάλιστα της υψηλής ζήτησης ρεύματος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών χθες ορισμένες ώρες της ημέρας εξαιτίας της υψηλής τιμής του φυσικού αερίου η τιμή εκτοξεύθηκε σε πάνω από 300 ευρώ.

Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα η τιμή του ρεύματος έχει ανέβει κοντά στο 61%. Οι τιμές αυτές διαλύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς τέλη Απριλίου τα τιμολόγια ήταν κοντά στα 60 ευρώ, ανέβηκαν τον στα 81 ευρώ έναν μήνα μετά και τώρα είναι κοντά στα 100.

Μετά την αύξηση του ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά σχεδόν όλοι οι πάροχοι αύξησαν σημαντικά την τιμή του ρεύματος. Η αυξημένη τιμή του ρεύματος κατά 35% δημιούργησε τεράστιο κύμα ανατιμήσεων σε όλα τα τιμολόγια με τη ΔΕΗ να προσπαθεί να συγκρατήσει τις τιμές κοντά στο 11% με εκπτωτικά τιμολόγια. Στόχος να διατηρηθεί η τιμή της κιλοβατώρας στο 0,11898 ενώ σε άλλα τιμολόγια ήταν στα 14,8 έως 19,2 λεπτά.

Πάντως, χιλιάδες καταναλωτές θα δουν αυξημένα τα τιμολόγια, αφού οι 2 στους 3 προτίμησαν το πράσινο τιμολόγιο, που έχει κυμαινόμενη τιμή.


[There are no radio stations in the database]