Νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» στα σκαριά με πλυντήρια και φούρνους

24 Ιουνίου 2024

Νέο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» στα σκαριά με πλυντήρια και φούρνους. Ένας νέος κύκλος επιδοτήσεων για ηλεκτρικές συσκευές μέσω της πλατφόρμας «Αλλάζω Συσκευή» βρίσκεται στα «σκαριά» από το αρμόδιο Υπουργείον για την  την αγορά ηλεκτρικών συσκευών, όπως κλιματιστικά, πλυντήρια, ψυγεία  και φούρνοι με WiFi για απομακρυσμένο έλεγχο.

Αυτή την στιγμή η σκέψη που κυριαρχεί σε στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, είναι να προχωρήσει ένας νέος κύκλος του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή» που θα «εμπλουτίσει» τις επιλογές των νοικοκυριών, αλλά θα είναι και προσανατολισμένος σε πιθανές αλλαγές που θα σχετίζονται με το νυχτερινό τιμολόγιο.

Για να μπορέσει να αλλάξει το νυχτερινό ρεύμα και να περάσει σε μεσημεριανές ώρες, θα πρέπει οι καταναλωτές να μπορούν να επωφελούνται από αυτό. Επειδή οι περισσότεροι το μεσημέρι είναι στη δουλειά τους, μια νέα επιδότηση, θα δώσει τη δυνατότητα να αλλάξουν τις συσκευές τους και να αγοράσουν έξυπνες συσκευές που θα χειρίζονται από απόσταση μέσω WiFi.

Αυτή θα είναι και η πιο σημαντική αλλαγή στα κριτήρια επιλογής αγοράς της εκάστοτε συσκευής. Τα smart σπίτια είναι σπάνια στην Ελλάδα, ολοένα και πληθαίνουν όμως οι αγοραστές προϊόντων που διαθέτουν WiFi.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πιθανότερο το φθινόπωρο.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδιάζει την εφαρμογή κινήτρων για τη μεταφορά της κατανάλωσης στις ώρες που μεγιστοποιείται η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή το φθινόπωρο περιλαμβάνουν την αναπροσαρμογή του «νυχτερινού ρεύματος» και την εισαγωγή του πορτοκαλί τιμολογίου, δηλαδή του δυναμικού τιμολογίου ρεύματος που απαιτεί τη χρήση έξυπνου μετρητή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]