«Κόκκινος συναγερμός»: Πολύ ισχυρά μελτέμια σήμερα – Ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών

21 Ιουνίου 2024

«Κόκκινος συναγερμός»: Πολύ ισχυρά μελτέμια σήμερα – Ακραίο κίνδυνο πυρκαγιών

Υψηλές θερμοκρασίες που κατα τόπους μπορεί να φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά και ισχυροί βοριάδες στα πελάγη συνθέτουν για σήμερα Παρασκευή ένα επικίνδυνο σκηνικό για το ξέσπασμα δασικών πυρκαγιών σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

Μια μεγάλη περιοχή στα κεντρικά και νότια της χώρας –Πελοπόννησος, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου– έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για σήμερα, ενώ η Αττική είναι στην υψηλότερη κατηγορία, αυτή του «ακραίου κινδύνου».

Ακόμη και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Αττική κάνει λόγο για βοριάδες 4-6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 ενώ στα βόρεια ορεινά θα σημειωθούν νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα νότια τμήματα των Δωδεκάνησων και την ανατολική Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Έρχονται ισχυρά μελτέμια και άνεμοι έως 9 μποφόρ: Σε συναγερμό Πυροσβεστική  & Πολιτική Προστασία (vid) | PLUS by gazzetta

ΣΑΒΒΑΤΟ 22-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ) 24-06-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σαρώνουν τα μελτέμια - Μέχρι 111 χιλιόμετρα η μέγιστη ταχύτητα ριπών

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]