«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων σήμερα

20 Ιουνίου 2024

«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων σήμερα με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες να επικρατούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αλλά κυρίως των σφοδρών ανέμων, με ριπές που φτάνουν και τα 8, ακόμη και τα 9 μποφόρ, που σε συνδυασμό με την ξηρασία, λόγω της ανομβρίας, δημιουργούν ένα επικίνδυνο κοκτέιλ.

Πρόκειται για τον «Hot-Dry-Windy» καιρό, όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά από τους μετεωρολόγους, ο ζεστός, ξηρός και ανεμώδης καιρός που ευνοεί την εξάπλωση των δασικών πυρκαγιών. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή ιδιαίτερα μέχρι και το Σάββατο, ωστόσο μέχρι και το τέλος του μήνα αναμένεται να διατηρηθούν θερμοκρασίες 6 με 8 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή.

Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες σήμερα - Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Εν τω μεταξύ προειδοποιήσεις για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα για την Περιφέρεια Αττικής και τις περιφερειακές ενότητες Ευβοίας, Βοιωτίας, Λέσβου, Χίου, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Συγκεκριμένα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς  για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου) Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας

Καιρός: Ηλιοφάνεια, τσουχτερό κρύο και ισχυροί άνεμοι | Vita.gr

Για σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 αναμένεται αίθριος με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το φαινόμενο επιδρά ευεργετικά ενάντια στις θερμές μάζες, κρατώντας τη ζέστη χαμηλότερα από ότι θα μπορούσε να φτάσει.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 36 με 38, στα ηπειρωτικά τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική Καιρός σήμερα. Γενικά Αίθριος  Άνεμοι: Β – ΒΑ 4 με 6 και στα Α 7 μποφόρ Θερμοκρασία: έως 37 βαθμούς. 

Θεσ/νίκη  Καιρός σήμερα. Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία:  έως 35 βαθμούς

Την Παρασκευή και Σάββατο γενικά αίθριος καιρός . Άνεμοι Β στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ ,  στο Αιγαίο  5 με 7 , την Παρασκευή τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία Χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Τέλος την Κυριακή γενικά αίθριος καιρός , και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα  στα ΒΔ  ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, είναι πιθανό  να  σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]