Ζέστη, άνεμοι και τοπικές νεφώσεις για σήμερα

19 Ιουνίου 2024

Ζέστη, άνεμοι και τοπικές νεφώσεις συνθέτουν ένα άστατο σκηνικό του καιρού

Νέος μίνι καυσωνας “πολιορκεί” τη χώρα και σταδιακά η θερμοκρασία αυξάνεται μέχρι να αγγίξει – όπως αναμένεται – 39 βαθμούς Κελσίου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι που αναμένεται να πνέουν από σήμερα συνθέτουν ένα άστατο σκηνικό του καιρού.

Για σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να σημειωθούν βροχές

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36-37, στη Θεσσαλία από 16 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 39-40 βαθμούς, στα Επτάνησα από 18 έως 36-37 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 33-34 βαθμούς (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 37-38 βαθμούς), ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33-34 βαθμούς Κελσίου (και τοπικά έως 38-40 βαθμούς).

Τι είναι οι άνεμοι τύπου Φοέν που θα εμφανιστούν σήμερα στην Κρήτη - Hxo  News

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ και στο Ιόνιο γενικά βορειοδυτικοί έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά και δυτικά τμήματα έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς.

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στη χώρα μας έως και την Παρασκευή (21/6).

Αιτία της σημαντικής αυτής επιδείνωσης αποτελεί η ενίσχυση των βόρειων ανέμων (6-7 μποφόρ) πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική ηπειρωτική χώρα σε συνδυασμό με την εδραίωση θερμών και ξηρών συνθηκών, οι οποίες και αυξάνουν σημαντικά την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων.

Καιρός: Μποφόρ διώχνουν τη σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία | Έθνος

Συγκεκριμένα, ο καιρός από σήμερα θα έχει τον χαρακτήρα hot-dry-windy.

Την προσοχή ολονών ζητά και ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας με σχετική ανάρτηση, στην οποία σημειώνει χαρακτηριστικά: «μια ανάσα πριν την κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα».

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Η επικίνδυνη εξίσωση που πρέπει να λυθεί…(εικόνα)

Μια ανάσα πριν την κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η χώρα εξαιτίας της επιδείνωσης των πυρομετεωρολογικών συνθηκών μέχρι τουλάχιστον το Σάββατο 22/6/2024.Πολύ σημαντικό ρόλο στην παρακάτω εξίσωση παίζει και η νεκρή δασική καύσιμη ύλη.
Εδώ τίθεται το ερώτημα: Έχουν καθαριστεί τα δάση και τα οικόπεδα?

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις συνέπειες επειδή αποφύγαμε τις ευθύνες μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]