Ισχυρό μελτέμι με άνοδο της θερμοκρασίας έως το Σάββατο

18 Ιουνίου 2024

Ισχυρό μελτέμι με άνοδο της θερμοκρασίας έως το Σάββατο

Μπορεί ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι να πέρασε, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες επιστρέφουν και πάλι τις επόμενες ημέρες. Έρχεται νέο κύμα ζέστης αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνει δε, πως ο Ιούνιος κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σχεδόν 5 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Τα γνωστά μελτέμια, βασικό συστατικό του καιρού το καλοκαίρι στη χώρα μας, θα πνέουν σταθερά έως το Σάββατο

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε από όλους μεγάλη προσοχή μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Καιρός: Μελτέμια και 40άρια στα μέσα της εβδομάδας - Τι είναι το  σύνδρομο... | Ελλάδα Ειδήσεις

Από αύριο και μέχρι το Σαββατοκύριακο ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιών θα βρίσκεται ένα βήμα πριν από το επίπεδο κόκκινου συναγερμού καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες η βλάστηση έχει ξεραθεί λόγω του προηγούμενου καύσωνα, το θερμόμετρο θα ανέβει ξανά ψηλά και κυρίως θα φυσούν ισχυρά μελτέμια»

«Καλώ όλους να επιδείξουν πολύ μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνεύσουν δάση, περιουσίες και άνθρωποι από επιπόλαιες και εγκληματικές ενέργειες

Σήμερα Τρίτη18 Ιουνίου 2024 ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο κυρίως στα δυτικά. Το θερμόμετρο στα δυτικά ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα θα φθάσει σήμερα στους 38 και αύριο στους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις επόμενες ημέρες τοπικά στη δυτική Στερεά θα φτάσει και τους 40 βαθμούς. Στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία, ενώ στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα στους 35 βαθμούς.

Η ένταση των ανέμων στο Αιγαίο θα φτάνει από σήμερα το απόγευμα και έως το Σάββατο τα 7 μποφόρ. Την Κυριακή το μελτέμι θα εξασθενήσει και λίγο θα ανέβει η θερμοκρασία και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς στο κέντρο και στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά, με τους βοριάδες να πνέουν ισχυροί, το θερμόμετρο θα δείξει 33 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 33 βαθμοί.

Αύριο Τετάρτη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 και πιθανόν κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στις νησιωτικές περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο το  Σαββατοκύριακο - ertnews.gr

Την Πέμπτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη αλλαγή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]