Συγκλονιστικές οι λεπτομέρειες του γιατρού που «έδωσε» τον πασίγνωστο δικηγόρο για τον ξυλοδαρμό

17 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστικές οι λεπτομέρειες του γιατρού που «έδωσε» τον πασίγνωστο δικηγόρο για τον ξυλοδαρμό της 37χρονης συζύγου του.

Πρόκειται για τον δικηγόρο με τα αρχικά Α.Λ., 50 ετών ο οποίος έχει παντρευτεί δύο φορές και διατηρεί εδώ και χρόνια γραφείο στο Κολωνάκι αναλαμβάνοντας κυρίως μεγάλες υποθέσεις του ποινικού δικαίου. Η σύζυγος του, είναι και αυτή δικηγόρος. 

Μπορεί να έχει υπερασπιστεί πολλές φορές γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί, όμως στην πράξη φαίνεται τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Πασίγνωστος ποινικολόγος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία - Για "πτώση  από τη σκάλα" επιμένει το ζευγάρι

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πασίγνωστος δικηγόρος πήγε τη σύζυγο του με σοβαρά τραύματα σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Η σύζυγός του υποστήριξε ότι έπεσε και χτύπησε. ” Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έπεσα από τα σκαλιά και χτύπησα άσχημα” είπε στο γιατρό. Το ίδιο υποστήριξε και ο ποινικολόγος σύζυγος της. Όμως ο έμπειρος γιατρός που ανέλαβε να τη δει, διαπίστωσε κάτι εντελώς διαφορετικό., η 37χρονη γυναίκα έφερε κατάγματα στη μύτη και σε άλλα σημεία στο σώμα της.

«Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα, αλλά από ανθρώπινο χέρι, κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις και ενώ ήμασταν μόνοι μας της είπα “δεν έχεις πέσει από τη σκάλα πες μου εμπιστευτικά, σε χτυπάει ο άντρας σου;». Και εκείνη μου κούνησε καταφατικά το κεφάλι της. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις αρχές». είπε ο γιατρός

Αναφέροντας με λεπτομέρειες τα όσα είδε είπε:

«Κλινικά, φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτος, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους» αναφερει μεταξύ άλλων ο γιατρός, ενώ η εικόνα που περιγράφει παρακάτω προκαλεί τρόμο και αποτροπιασμό. Η γυναικά όπως λέει «φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της».

Ο γιατρός ήταν ο άνθρωπος που είδε την άγρια χτυπημένη σύζυγο του δικηγόρου και αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία με αποτέλεσμα ο 52χρονος να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βια και να ασκηθούν σε βάρος του διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο δικηγόρος πέρασε το βράδυ του στο Α.Τ. της Ομόνοιας, καθώς μετά την καταγγελία του γιατρού, συνελήφθη από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκε νωρίς το πρωί ο γνωστός ποινικολόγος στον εισαγγελέα που του άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα. Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας.  

Την ίδια ώρα σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr, η ανακρίτρια αναμένεται να μεταβεί στην οικία της γυναίκας προκειμένου να της πάρει κατάθεση, ενώ έχουν έρθει από την επαρχία και οι γονείς της η οποίοι αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τέρμα και να μην αφήσουν ατιμώρητο αυτό που υπέστη το παιδί τους. Η γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μιλήσει στις αρχές και να πει όλα όσα συνέβησαν στο σπίτι των βορείων προαστίων.

Ο γνωστός ποινικολόγος φαίνεται να έχει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Υπήρχε και άλλη καταγγελία εις βάρος του και μάλιστα η υπόθεση είχε φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Πριν από 7 χρόνια και συγκεκριμένα στις 16 Οκτωβρίου του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου είχε υποβάλει σε βάρος του μήνυση για ενδοοικογενειακή βία στο Αστυνομικό Τμήμα των Βριλησσίων.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει τότε ότι είχε δεχθεί βία από τον δικηγόρο. Είχε σχηματιστεί δικογραφία, δεν υπήρξε ωστόσο σύλληψη. Να θυμίσουμε βέβαιο ότι και ο νόμος τότε ήταν διαφορετικός.

Μάλιστα είχε γίνει δικαστήριο στο οποίο ο δικηγόρος είχε αθωωθεί

Η αστυνομία «ξεψαχνίζει» τα αρχεία της για να δει αν υπήρχαν άλλες καταγγελίες ή καταδικαστικές αποφάσεις.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε και κάτι ακόμα, το πώς είναι δυνατόν αν αποδειχθεί ότι ευσταθούν τέτοιες καταγγελίες ο συγκεκριμένος δικηγόρος να οπλοφορεί.

Συγκεκριμένα έχει νόμιμα δυο όπλα, ένα πιστόλι και ένα πυροβόλο όπλο.

Πάντως μετά το χθεσινό περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, αναμένεται τις επόμενες ώρες να κινηθούν οι διαδικασίες για την κατάσχεση των όπλων. 

Ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία επειδή άλλαξε πρόσφατα ο νόμος.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, θέσπισε μεταξύ άλλων μια διάταξη που υποχρεώνει τους γιατρούς να μιλάνε όταν βλέπουν σημάδια κακοποίησης, θεσπίζοντας ακαταδίωκτο.

Όπως εξήγησε η δικαστική συντάκτρια του Star  Άννα Σταματιάδου, πηγές του υπουργείου Δικαιοσυνης, έλεγαν χαρακτηριστικά: «Αν δεν είχε αλλαξει ο νόμος σήμερα ο γιατρός που μίλησε θα ήταν με χειροπέδες».

Ο γνωστος ποινικολόγος θα του είχε κάνει πιθανότατα μήνυση για ψευδή καταμήνυση και ο γιατρός θα κινδύνευε να καταλήξει στο αστυνομικό τμήμα.

Με τον νόμο Φλωριδη όμως, γιατροί, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, προπονητές και κοινωνικοί λειτουργοί έχουν το ακαταδίωκτο, προστατεύονται δηλαδή απο την ειδική διάταξη για την ενδοοικογενειακή βία που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αν τώρα αποδειχθεί ότι κάποιος λειτούργησε με δόλο, ότι κατήγγειλε ψευδώς χωρίς στοιχεία εσκεμμένα κάτι, βεβαίως μπορεί να διωχθεί ποινικά. Πολλές υποθεσεις όμως που «έμεναν κάτω απο το χαλί», αντιλαμβανόμαστε ότι με αυτή τη θωράκιση που δίνει ο νέος νόμος, θα αποκαλυφθούν.

Τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν ένα χρόνο ο κατηγορούμενος ποινικολόγος ζητούσε οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία να γίνουν αυστηρότερες, παρακινούσε τις γυναίκες να σπάνε τη σιωπή τους και να μην υπομένουν την κακοποίηση.

Σχολιάζοντας ωστόσο τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, ο ίδιος ο ποινικολογος υποστήριζε πως «είναι δύσκολο να μειωθεί το έγκλημα επειδή αυστηροποιούνται οι ποινές», ζητώντας να αλλάξει το σωφρονιστικό σύστημα.

Το περίεργο είναι ότι η 37χρονη σύζυγος του, αν και επιμένει στις αρχές ότι χτύπησε στις σκάλες, δέχτηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού», την ειδική εφαρμογή για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας με την οποία γυναίκες σε κίνδυνο ενημερώνουν άμεσα την αστυνομία. 

Με πληροφορίες newsit.gr/star.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]